Idén a tűzoltó és a hercegnő jelmez hódított

Helyi hírek

Az idei farsangon a királylányok és Elza, valamint a hagyományos tűzoltó, rendőr és kalóz jelmezek voltak a legnépszerűbbek a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. A szülők átlagosan 5-7000 forintért vásároltak maskarát, 1-2000 forintért pedig kiegészítőket a játékkereskedő értékesítési adatai szerint. Bár a szülőknek is aktívan ki kellett venniük a részüket a farsangi feladatokból, ám cserébe olyan fantáziadús jelmezekkel is találkozhattak, mint a gumimaci, az Eiffel-torony és a gáztűzhely.

Csupán az óvodák és általános iskolák egyharmadában volt kötelező beöltözni farsangkor, összességében azonban tízből hét gyermek magára öltötte kedvenc maskaráját a bál idejére – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. A megkérdezett szülők szerint idén a legdivatosabb jelmezeket a mesehősök, a szuperhősök és a hercegnők inspirálták a környezetükben. „A felmérésünk alapján az öt legnépszerűbb maskara között valóban helyt kaptak a királylány és Elza ruhácskák, viszont a filmes karaktereket háttérbe szorították a hagyományos tűzoltó, rendőr és kalóz jelmezek” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.
Tízből hat szülő inkább készen vásárolta meg a farsangi ruhákat és a kiegészítőket, előbbire online 5039 forintot, áruházban 6964 forintot, míg utóbbira interneten 1612 forintot, hagyományos bolti vásárláskor 1034 forintot költöttek a magyar családok. „Nálunk idén a rendőr, katona és Batman, illetve az Aranyhaj, angyalka és plüsszsiráf jelmezek voltak a legkelendőbbek, kiegészítők közül pedig a boszorkányseprűből, bohóc parókából és sikoly maszkból fogyott a legtöbb” – tette hozzá a marketingvezető.
Szülői segítségből és mókás jelmezekből sem volt hiány
A farsangi mulatságra nem csak a gyermek kedvenc jelmezével készültek a szülők: a megkérdezett családok közel háromnegyedénél az óvoda és az iskola szívesen fogadta, ha a szülők aktívan kivették a részüket az eseményekhez kapcsolódó feladatok lebonyolításából, és besegítettek a farsangi fellépésbe, szendvicskészítésbe vagy teremdíszítésbe. „A legtöbb bálban táncos előadás és tombolasorsolás is várta a családokat a jelmezes felvonulás mellett: az utóbbira sokan igen kreatív módon készültek. Így bukkanhattak fel a forgatagban olyan maskarák, mint a gumimaci, az Eiffel-torony, a gáztűzhely vagy akár egy fejes káposzta” – avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid.