Az egekbe szökő rezsiárak miatt összevonhatnak két iskolát Debrecenben

Helyi hírek

A brutális rezsiárak miatt a Debreceni Szakképzési Centrum összevonná a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumot és az Irinyi János Technikumot – értesült Varga Zoltán DK-s képviselő.

Az ellenzéki politikus online sajtótájékoztatóján arról beszélt, az átszervezést úgy oldanák meg, hogy délelőttös-délutános váltásban járnának majd a két iskola tanulói és pedagógusai. A Debreceni Szakképzési Centrum egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, az illetékes kancellári koordinátor pedig azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy egyeztetés alatt van a centrum energetikai válságterve.

Varga Zoltán sürgős tájékoztatást követel a Debreceni Szakképzési Centrumtól, hogy valóban iskolákat zárnak-e be Debrecenben. Idézi Pallás György, korábbi Bethlen-igazgató nyilatkozatát, aki azt mondta, bár az intézmény termeiben nagy a belmagasság, és nehéz befűteni, ugyanakkor döbbenetesnek nevezte az összevonási tervet.

Varga Zoltánhoz olyan hírek is eljutottak, hogy a Bethlen szakközép októbertől márciusig a Mechwart szakközépiskola épületébe költözhet át, ahol a tanulók délelőttös-délutános váltásban járnának be.