Jancsó kollégium SZTE

Négyágyasból 3 ágyas szobák lettek a felújított Jancsó Miklós Kollégiumban

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Több mint 136 millió forintból újult meg az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Jancsó Miklós Kollégium. Az épületet a napokban Prof. Dr. Rovó László, az egyetem rektora és Prof. Dr. Lázár György, az orvostudományi kar dékánja, Révész Gáborral, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatójával járta be.

A kollégium az a hely, ahol a hallgatók megtanulhatnak közösségben élni, közös terveket szőni, kapcsolatokat építeni, barátokra, ismeretségekre tehetnek szert. Többek között ezért is örülök annak, hogy az orvostudományi kar segíthetett a Jancsó Miklós Kollégium felújításában – a diákok mindennek köszönhetően immár egy sokkal otthonosabb közegben tölthetik életük legfontosabb éveit – osztotta meg gondolatait köszöntő beszédében Lázár György.

A dékán köszönetet mondott az egyetem és a kollégium vezetőjének, zárásképp pedig a hallgatóknak azt üzente: élvezzék a felújított közeget és őrizzék meg azt a jövő generációi számára is.

A rövid határidő ellenére sikerült mindent időben megszervezni ahhoz, hogy július elsején kezdetét vehesse a munka. A kollégium valamennyi szobája új bútorzatot kapott, emellett a parkettát is felújították. Ötvennégy 4 ágyas szoba alakult át 3 ágyassá, valamint hat 2 ágyas és öt 1 ágyas szoba berendezése újult meg, a helyek száma összesen: 179.

A felújításnak köszönhetően a szobák komfortosabbá, szelősebbé és modernebbé váltak

– összegezte a tudnivalókat Révész Gábor, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatója.

Kiemelte: az órákra és vizsgákra való felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény saját konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja. A kollégiumban élők tanulmányi átlagának eredménye azt mutatja: a feltételek adottak ahhoz, hogy azok, akik az orvos- egészségtudományi képzési területet választják, biztonságos és hallgatóbarát körülmények között tanuljanak.

A beruházásra az egyetem 136 millió forintot fordított. A költségeket az SZTE SZAOK 124 millió forinttal, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből támogatta. A felújítás júliusban és augusztusban történt, a Gyulai Fafém Bútor ZRt. valamint a Bertók és Társa Kft. kivitelezésében.

Fotók: SZTE