A Grund – vígszínházi fiúzenekar dupla koncertet ad a Vígszínházban

Kultúra

A Grund – vígszínházi fiúzenekar két koncertet ad vasárnap a Vígszínházban, ahol A Pál utcai fiúk dalai mellett több, legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és néhány hazai és külföldi rock klasszikus is hallható lesz.

A Grund – vígszínházi fiúzenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játéka vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Ember Márk, Medveczky Balázs, Wunderlich József, Zoltán Áron és a zenekarvezető Fesztbaum Béla.

A színház MTI-hez eljuttatott közleményében Fesztbaum Bélát idézik, aki elmondta: A Pál utcai fiúk előadásai végén, olyan csodálatos hangulat alakult ki és alakul ki mind a mai napig, hogy úgy érezték, ezt valamilyen formában tovább kell vinniük. “Adta magát egy iskolai rockzenekar, egy tanár-diák csapat ötlete” – idézi fel az indulást a színész, aki az előadásban Rácz tanár úr szerepét játssza.

A zenekar megalakulása óta számos vidéki városban és fesztiválon fellépett, rendszeres vendége a Kultkikötőnek, legutóbb 2022 augusztusában Kolozsvár Fő terén adott koncertet.

A Vígszínházban a koncert után dedikálás is várja a közönséget. További információ a programról a www.vigszinhaz.hu és a www.grundfiuzenekar.hu oldalon érhető el.

(MTI)