Budapest, 2024. június 9. Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert

Dagad a botrány Magyar Péter ATV-s szereplése körül

Ország

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke 2024. június 10-én, egy nappal az EP és önkormányzati választások után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában adta volna második interjúját, amely kudarcba fulladt. A műsorvezető, Rónai Egon ugyanis már az első fél percben provokációba kezdett – állítja a politikus.

Magyar Péter a múlt pénteki Egyenes Beszédben való szereplésekor megjegyezte, hogy az ATV a kampány ideje alatt csak nagyon kevésszer invitálta őt élő adásba interjút adni. Ezt Szöllősi Györgyi műsorvezető akkor megcáfolta, amelyből néhány perces vita alakult ki, majd a beszélgetés tovább folytatódott.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorába az EP és önkormányzati választások után egy nappal, újra behívta Magyar Pétert, a műsorvezető immár Rónai Egon volt. A műsorvezető a beszélgetés első néhány másodpercében átnyújtott a politikusnak egy mappát, amiben összesítve voltak Magyar ATV-s meghívásai, szereplései. A műsorvezető kiemelte, hogy nincs igaza abban, amit a múlt héten állított, vagyis, hogy csak nagyon kevésszer invitálták őt élő adásba interjút adni. Magyar Péter erre azt felelte, hogy március 28. és május 3. között egyetlen egyszer sem hívták őt be a műsorba. Rónai Egon, Szöllősi Györgyihez hasonlóan cáfolta mindezt, mire Magyar Péter a csatorna tulajdonosát kezdte emlegetni, majd levette a mikrofonját és kivonult a stúdióból.

Magyar Péter a történtekre hivatalos Facebook oldalán reagált:

„A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter. Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban” – áll a posztban.

Majd nem sokkal később, egy újabb bejegyzésben a következőt írta:

„Ami ma az ATV-ben történt, az egy előre előkészített provokáció volt. A megafonos propagandisták oldalain 1 perccel azután, hogy levettem a mikrofont, már kint voltak az előkészített posztok. Igen hibáztam. Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni. Többet nem fog előfordulni. Messzire elkerülöm a Fidesz házitelevízióját” – osztotta meg gondolatait a Facebookon.

Erre az ATV vezérigazgatója a media1.hu-nak a következőképp reagált: munkatársaikat megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő jog, a televízió egyes munkatársainak felekezeti hovatartozásának nyilvánosságra hozatalát a büntetőtörvénykönyv is szankcionálja. Szerinte rossz történelmi időket idéz Magyar Péter listája. Tényi István, az ismert feljelentő a NAIH-nál már panaszt is tett jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt a politikus az ATV munkavállalóinak vallási hovatartozására vonatkozóan közzétett listája ügyében.

Magyar Péter minderre egy újabb Facebook posztban reagált:

“Mivel az ATV NER lovag vezérigazgatója, a csatorna tulajdonos Németh Sándor fia, már büntetőeljárással fenyegetőzik, öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba.

Kedves Németh Szilárd,

Értem én, hogy kellemetlen, hogy mostanra mindenki számára kiderült, hogy az ATV és az Önhöz közel álló médiumok ezer (személyes és tulajdonosi) szállal kötődnek a fideszes médiabirodalomhoz és a propagandához.

Megértem, hogy Rogán Antalék megrendelték önöktől a tegnapi hazug provokációt, amit a megafonos közpénzégető propagandisták tűkön ülve vártak (alig átlátszó, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a stúdióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára).

Megértem, hogy jó Rogán körével közös cégeket gründolni.

Megértem, hogy jó NER-es partikban lazítani és Rogán Cilivel ünnepelni szülinapot.

Viszont mielőtt perrel fenyegetőzik, konzultáljon egy jogásszal. Én a tegnapi posztomban nem neveztem meg senkit vallási hovatartozása kapcsán. Bár akár meg is tehettem volna, mert minden érintett büszkén vállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Hit Gyülekezete nevű “egyházhoz” tartozik.

Önök a választás előtt szándékosan meghamisították az egyik külföldi lapnak adott interjúmat. A háború kapcsán olyan dolgot adtak a számba, amivel aztán lejárathatott volna a rogáni propaganda. Akkor ez nem jött össze. Most más módon próbálkoznak.

Csodás látni, hogy a rogáni propaganda egységesen, szó szerint lehozza ugyanazt a hazugságot a tegnapi esetről. Végre a médiában is összenő, ami összetartozik.

Csak a tisztánlátás kedvéért: Önökhöz és a NER-hez kapcsolódik a Naphíre oldal, a Spirit FM, az Ultrahang, a HIT rádió és még ki tudja hány sajtótermék.

MP

ui.: van egy rossz hírem. A magyar emberek átlátnak a szitán. És az ATV-én is. És ez meg is fog látszani a nézettségen.” – írta a politikus.

A videó itt tekinthető meg:

 

(atv.hu, media1.hu, Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert