A rendőrség szerint emberi mulasztás okozta a hajdúszoboszlói halálos munkabalesetet

Rendőrség

Figyelmen kívül hagyta a védelmi előírásokat.

2019. április 26-án 21 óra körül egy hajdúszoboszlói gyárban – egy térkő-rakodógép üzemeltetése közben – munkahelyi balesetet szenvedett egy férfi. A rendőrök a nyomozás során azt gyanították, hogy emberi mulasztás vezetett a balesethez. Szakértők bevonásával vizsgálták az eset körülményeit, majd a sértett egyik munkatárását, egy 51 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai szerint a feltételezett elkövető a védelmi előírásokat figyelmen kívül hagyta, és beindította a gépet úgy, hogy a sértett a biztonsági rácson belül tartózkodott. Ennek következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottal szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.