Szándékosan gázolták el a munkásokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon

Ország Rendőrség

Munkavégzés közben kiszállt egy sofőr az autójából és szidalmazni, bántalmazni kezdett egy hulladékszállító munkást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Ezután visszaült autójába és elhajtott, majd hamarosan visszatért és fékezés nélkül a hulladékszállító autó mellett álló munkások közé hajtott. Két embert elgázolt, majd azt a férfit is, aki a segítségükre sietett. A gázoláskor már ketten ültek az autóban, ekkor már az utas szállt ki és szidta a földön fekvő sérülteket, akik megpróbáltak minél hamarabb talpra állni és elmenükülni. Egy közeli vegyesboltban kértek segítséget és menedéket addig, amíg a rendőrök megérkeznek. A támadók azonban a boltba is utánuk mentek és megöléssel fenyegették őket.

A záhonyi rendőrök hamar kiérkeztek és a helyszínen elfogták a brutális támadókat. A sérülteket kórházba vitték, könnyű sérülésekkel úszták meg a gázolást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság  több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, a bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.