A szabolcsi rendőrök őrizetében a francia állampolgárságú embercsempész

Rendőrség

Négy illegális határátlépőnek nyújtott segítséget a férfi, hogy Nyugat-Európába utazzanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a román határrendőrség munkatársai által átadott információk alapján kezdeményezték egy francia honosságú személygépkocsi ellenőrzését 2021. április 13-án. A gépjárművet a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai vonták intézkedés alá az M3-as autópályán.

A 24 éves francia állampolgárságú járművezető négy illegális határsértőt szállított gépkocsijában, akik afgán állampolgároknak vallották magukat. A büntetőeljárás adatai alapján a francia férfi anyagi ellenszolgáltatásért nyújtott segítséget a külföldieknek ahhoz, hogy a román-magyar államhatár illegális átlépése után Magyarországon át, Nyugat-Európába utazzanak.

A rendőrök a francia férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Határsértőket tartóztatták fel az M3-as autópályán