Babos Tímea és Kristina Mladenovic

A koronavírus miatt kizárták Babos Tímeáékat az US Openről

Sport

Kizárták az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből.

Kizárták az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből.

A hírt Babos Tímea honlapja közölte szombat este.

Az MTI a játékos köreiből úgy értesült, hogy a döntés azért született meg, mert Mladenovic egyike annak a 11 játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőzött honfitársával, Benoit Paire-rel.

A Babos, Mladenovic duó magyar idő szerint péntek hajnalban két sima szettben búcsúztatta a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőst, a nyolcaddöntőben pedig a Gabriela Dabrowski, Alison Riske kanadai, amerikai duó lett volna az ellenfele.

Mladenovic egyesben két meccset játszott a tornán. A második – vesztes – mérkőzése után úgy nyilatkozott, “fogolyként és bűnözőként” bánnak azokkal – így vele is –, akik kapcsolatba kerülhettek Paire-rel, és ezért a legszigorúbb koronavírus-protokoll vonatkozik rájuk.

A viadal szervezői közleményben jelezték, hogy a US Open helyszínén, a New York-i Nassau megyében a közegészségügyi tisztviselők karanténról szóló értesítéseket adtak ki minden olyan személy számára, akik hosszabb ideig szoros kapcsolatban álltak olyannal (Benoit Paire-t nem említik név szerint), akinek korábban pozitív lett a Covid-19 tesztje.

Mivel a teniszezők Nassau megyében tartózkodnak, a karantén-rendelkezés megakadályozza, hogy ingázzanak a Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba. Az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) köteles betartani ezeket a rendelkezéseket, ezért az érintettek nem hagyhatják el a szállodai szobájukat.

“Minden olyan személy, akiről kiderült, hogy tartósan szoros kapcsolatban áll fertőzött játékossal, a karantén ideje hátralévő részében szobájában karanténba kerül. Kristina Mladenovic egyike ezeknek személyeknek, és mivel a női páros verseny már zajlik, Kristina Mladenovic és Babos Tímea párosát kizárták a US Open-ről” – olvasható a szervezők közleményében.