DVSC-Felcsút 1-3

Nem bírt hazai pályán a Loki a Puskás Akadémiával

Sport

Utolsóként a Puskás Akadémia jutott elődöntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután csütörtökön 3-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a nyolc között.

A felcsútiak az első támadásukból betaláltak, amikor még fél perc sem telt el a mérkőzésből. A gyors gól után a hajdúságiak voltak kezdeményezőbbek, de egy labdaszerzés után tökéletes kontrát vezettek a vendégek, akik így bő tíz perc után jelentős előnyre tettek szert, mivel Levi nem hibázta el a helyzetét. A második gól alaposan kedvét szegte a Debrecennek, ezért csendes mederben folyt a mérkőzés, mígnem teljesen váratlanul Ferenczi bombagóljával szépített a hazai csapat, amely ettől ismét felbátorodott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig.

A térfélcserét követően egy ideig nem tudott mit kezdeni a Puskás Akadémia feljebb tolt védekezésével a DVSC, de aztán fokozatosan ismét magához ragadta a kezdeményezést, helyzete viszont csak egy volt, azt pedig Dzsudzsák csúnyán mellé és fölé lőtte. A játékrész derekán a riválisnak is volt egy ziccere, de azt Milosevic hárította bravúrral. A hajrában tudta fokozni a nyomást a hatszoros kupagyőztes Loki, azonban a 2018-ban döntős Puskás Akadémia egy gyors ellenakcióval végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a finálét pedig május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3811 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Ferenczi (31.), illetve Gruber (1.), Levi (12.), Slagveer (85.)
sárga lap: Manrique (71.), Loncar (87.), Ferenczi (88.), illetve Ormonde-Ottewill (59.), Bartolec (87.)

Debreceni VSC:
Milosevic – Bévárdi (Loncar, a szünetben), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Manrique, Varga J. – Sós (Varga K., 61.), Dzsudzsák, Bódi – Mance (Do. Babunski, 66.)

Puskás Akadémia FC:
Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde Ottewill – Batik – Favorov (Plsek, 80.), Levi (Slagveer, 80.), Corbu – Puljic (Colley, 80.), Gruber (van Nieff, 69.)

szerdán játszották:
Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Paksi FC-Vasas FC 2-3 (1-2)
kedden játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-4 (0-1)