Dreskovics kapáslövésével és Megyeri nagy védéseivel szomorította a Vidit a Loki

Sport

Az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásának utolsó hazai mérkőzését játszotta a DVSC, ahol a Fehérvár FC ellen igyekeztek a szezont méltóképpen búcsúztatni Szrdjan Blagojevics tanítványai. Az egyébként már eldőlt a mérkőzést megelőzően, hogy a negyedik helyen a Felcsút fog végezni, így a Loki az ötödik helyre még jó lehetett abban az esetben, ha győz. Amennyiben ez teljesülne, úgy a minimális célkitűzést ki lehetett volna pipálni azon a bizonyos képzeletbeli listán. 

Az eredmény ismeretében kijelenthető, hogy sikeresen zárta a bajnokságot hazai pályán a Lokomotív, amely a vasárnap esti időpont dacára 5347 néző előtt szinte lekopírozta az Újpest elleni produkcióját, hiszen egy gólos győzelmet aratott. Fradi elleni kisiklást ugyan sikerült némileg a szurkolókkal feledtetni, habár nem játszottunk olyan ellenállhatatlanul, de rivális Fehérvár legyőzése mindig jó érzés mostanság, így egy ilyen siker duplán számít a drukkereknél (a mérkőzést megelőző fehérvári vandálkodás ismeretében főleg), akiken ezúttal sem múlott semmi. 

Zilahi díjas cerberusunk nagy pillanatai kellettek

A találkozót Bognár Tamás vezette, akinek a kezdősípszava előtt következett az ilyenkor szokásos Zilahi díj kiosztása, amit idén a kapusunk, Megyeri Balázs kapott teljesen jogosan, amit ezen a mérkőzésen is bizonyított. Előtte azonban még egyperces néma gyászszünettel megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Szűcs Jánosról a stadionban. A kezdőcsapatban ezúttal is helyet kapott Dusan Lagator is, aki kereken 50.mérkőzést játszotta a Lokiban, de gyakorlatilag alig volt változás a FTC elleni kezdőhöz képest. Az első játékrész számunkra nem is indult a legjobban, hiszen Megyeri Balázs ihletett formájára nagy szüksége volt a csapatnak. Ezt már a hatodik percben Karamoko ziccerénél bizonyította, majd ugyanennyi perccel később Katona fejese után a keresztlécre tolta nagy bravúrral a bőrgolyót. Közte volt ugyan egy Domingues lövés, de igazán nagy munka elé nem állították Tóthot a lokisták, hiszen csak 24. percben Vajda egy labdalopás utáni lövését lehetett feljegyezni az első felvonásban. Ellenben a túloldalon Christensen löketénél is a helyén volt, majd a 30. percben egy kipattanó után ajtó-ablak helyzetben Karamoko kihagyott ziccerénél pedig jól mormolt el egy imát a Megyó becenevű portásunk. A félidő hátralévő részében mezőnymunka folyt, amiben élen járt már nem először Ojediran. Meccsben maradtunk, de számomra továbbra is érthetetlen, hogy a betömörülő vendég védelemmel szemben miért csak passzolgattunk a sokkal célravezetőbb távoli lövéseknél.

Szünetben, azaz ötletem támadt a gyors eszmecserék közben, hogy veszek egy amolyan meccsfordító hot-dogot, ami hátha jó ómennek bizonyul. Nos így utólag azt mondom jó idea volt és megérte várni több mint negyedórát a soromra és egyébként se maradtam le semmi érdemlegesről. Annyiról maximum, hogy Bognár sporttárs folytatta fura felfogásban elkezdett kártyázását, hiszen az 54.percben Vajda már a harmadik játékosunk volt, akit besárgított. Szemben a Vidiből csak Bese kapott lapot egyedül pedig volt jó pár necces belépőjük is, ami lehetett volna szankcionálni.

Dreskovics lába elsült a végén

Ha már fentebb megemlítettem, hogy hiányoltam a kapura lövéseket szinte egész tavasszal, mintha csak meghallotta volna az óhajomat Ojediran a 60.percben alaposan próbára tette is Tóthot, aki nagy nehezen ezt még kiöklözte. Ezt követően gondolva a hajrára is Loncsar és Szécsi állt be Szuhodovszki és Bárány helyére, majd a 79.percben sokadik szögletünk után egy Domingues beívelését követően Spandler röviden fejelte ki a labdát, amire lecsapott Dreskovics és mezszámához hasonlóan 14 méterről védhetetlenül ágyúzott a jobb alsóba.1-0. Ezzel a stadion hasonlóan az Újpest elleni mérkőzéshez felrobbant és a hátralévő időben még nagyobb intenzitással biztatták övéiket a szurkolók. Egy duplával később az eredmény megtartása miatt Dzsudzsák és Vajda kapott pihenőt, akiket Kocsis és Romancsuk váltott. Hajrában Szécsi el is dönthette volna a mérkőzést végleg, de miután ügyesen lövőhelyzetig jutott Tóthon már nem tudott kifogni. A hosszabbítást is elég érdekesen menedzselte le a spori, hiszen 6 percet mutatott be, majd ez alatt előzetes figyelmeztetés nélkül három lapot is kiosztott Szécsinek, Bódinak és Loncsarnak is időhúzás címén, majd aztán végül kereken a századik percben csak lefújta az összecsapást sárvári illetőségű bíró, így nem tudta elvenni tőlünk a sikeres szezonzárást. 

Ezzel a sikerrel a vasutasok kétszer is megverték hazai környezetben a Vidit és egy fordulóval a vége előtt eldőlt az is, hogy a Lokomotív az ötödik vágányra futott be végül, ami abszolút a realitásnak mondható. Valljuk be jobb is, hogy az idei hullámzó produktumunkat nem visszük ki Európába, hiszen így sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Nem utolsósorban erre a keretre ráfér az erősítés, főleg a támadóposzton és akkor talán előreléphetünk a következő szezonban.

– Faragó László –