Több államban is legalizálták a varázsgombát az USÁ-ban

Világ

A Vice magazin jelentetett meg egy cikket a napokban arról, hogy a varázsgombának ‘smushroom’ nevezett természetes hallucinogén biztonságosabb kábítószer, mint a marihuána, amely Kaliforniában legálisan vásárolható és fogyasztható.

Oregon után Colorado volt a második olyan amerikai állam, amelyben hivatalosan is megszavazták a varázsgomba legális használatát az amerikai középidős választásokat követően.

A Vice most egy olyan nemzetközi vizsgálatról (Global Drug Survey) számolt be, amely 50 ország 120 ezer résztvevőjével zajlott és azt vizsgálta, hogy különböző drogok esetében milyen gyakorisággal van szükség sürgős orvosi ellátásra.

Ez a vizsgálat bizonyította azt, hogy a varázsgomba az egyik legveszélytelenebb drog. A felmérésben 12 ezer ember vallotta magát varázsgomba használónak és ebből mindössze 0,2 százaléknak volt szüksége orvosi segítségre túladagolás miatt. Ez a szám ötször-hatszor alacsonyabb mint más drogok esetében és háromszor alacsonyabb mint a marihuána fogyasztók körében rögzített esetekben.

A varázsgomba régebb óta benne van az amerikai köztudatban, mert sikeresen kezelhetőek vele különböző mentális betegségek, mint például a depresszió vagy a szorongás. A legújabb kutatások szerint a varázsgomba az alkohol- és drog függőséget is jól gyógyítja.

A magazin hozzáteszi, hogy ez nem jelenti azt, hogy a varázs gombát nem lehet túladagolni, ezért mindenkit óva intenek az egyelőre csak bizonyos államokban legalizált hallucinogén használatától.

– Vida Virág –

Kezdőkép: illusztráció.