Bondár Anna teniszező

US Open – Bondár Anna bejutott a második fordulóba

Sport

Bondár Anna kedden három játszmában legyőzte riválisát az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 64 közé.

A világranglistán 84. helyen álló magyar játékos az amerikai Bernarda Perával (79.) mérkőzött meg a nyitókörben, és remekül kezdte a meccset. Az első játszmát végig dominálta, stabilan és kevés hibával játszott, valamint magabiztosan hozta az adogatójátékait. Riválisa nem volt ennyire biztos a dolgában, Bondár 3:1-nél brékelőnybe került, amit biztosan megőrzött, és bár 5:2-nél fogadóként mindkét szettlabdáját kihagyta, a következő játékban kiszerválta a játszmát (6:3).

A folytatásban Pera feljavult, rögtön brékelt, majd 5:1-re elhúzott. Bondár hiába nyert két játékot egymás után, az amerikai visszavette az előnyt és kiegyenlített (3:6).

A döntő szettben ismét jelentős fordulat következett be. Ezúttal Bondár találta meg a ritmusát, és alig tíz perc alatt 3:0-ra vezetett. 4:2-ig kiegyensúlyozottan játszott, majd Pera közel állt ahhoz, hogy visszavegye az elvesztett adogatást, de Bondár két bréklabdát hárított, és 5:2-re alakította az állást. 5:3-nál jól szervált, és végül két óra alatt megnyerte a mérkőzést.

Bondár a második körben a 15. helyen kiemelt orosz Anna Kalinszkaja ellen lép pályára.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
nők:
Bondár Anna – Bernarda Pera (amerikai) 6:3, 3:6, 6:3

Később:
férfiak:
Marozsán Fábián – Hamad Medjedovic (szerb)