Példakép Díj a Pannon Egyetem és a Nők Lapja összefogásával

Példakép Díj a Pannon Egyetem és a Nők Lapja összefogásával

A Nők Lapja mindig is kiemelt figyelmet fordított a különleges, példaértékű élettörténetek bemutatására. A magazin 75., jubileumi éve alkalmából útjára indították, és idén nyáron első ízben adják át a Példakép Díjat. Hat kategóriában keresik azokat a nőket, akik saját szakmájukban, hivatásukban kiemelkedőt nyújtanak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára. Az oktatás kategória a szintén 75 éves […]

Balaton, kilátás, Badacsony-hegy, természet, látnivaló, turizmus

Kiszámolták, hogy az Adria partján vagy a Balatonon éri meg jobban a nyaralás

A kutatás részleteit a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos főmunkatársa, Sulyok Judit mutatta be Veszprémben, a Balaton Konferencia 2024 rendezvényen. A friss elemzés 7 éjszakás nyaralást hasonlított össze az Adria partján, illetve a Balatonnál egy pár, és egy négy tagú család esetében. Nyertesként a Balaton jött ki, de sok kategóriában elenyésző a különbség. 

A MOL idén is 90-nél több frissdiplomás pozíciót hirdet meg a Growww programban

Ismét elindul a jelentkezési időszak a MOL-csoport nagysikerű frissdiplomás programjára, a Growww-ra. A vállalat 8 országban több mint 90 pályakezdőt vesz fel, akik lehetőséget kapnak arra, hogy az egyéves program keretein belül az energiaátmenet frontvonalában dolgozzanak. A program ugródeszka lehet karrieredben, ugyanis a Growwwerek 80%-a később a MOL-csoportnál helyezkedik el.

Magyar Parasport Nap a Pannon Egyetemen

Ülőröpi és csörgőlabda a Magyar Parasport Napján a Pannon Egyetemen

Ülőröplabda és csörgőlabda mérkőzésekkel hívta fel a figyelmet a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Zalai Egyetemi Sportegyesület a Magyar Parasport Napjára, melyet az Országgyűlés általi 2017-es megszavazása óta idén már hetedik alkalommal rendeztek meg. A Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus: […]

Körösi Csoma expedícóról szervez előadást a Pannon Egyetem

Körösi Csoma expedícióról szervez előadást a Pannon Egyetem

„Kőrösi Csoma Sándor útján két keréken” – ezzel a címmel kerül sor a „The Free English Club” idei első foglalkozására, melyen Zichó Viktor ökológiai mérnök elképesztő biciklis kalandjairól hallhatnak angol nyelvű beszámolót az érdeklődők a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. Tolmács biztosított, így angol nyelvtudás nem szükséges.

Több milliárd forintos épületenergetikai korszerűsítés zajlik a veszprémi Pannon Egyetemen

Energetikai korszerűsítést végeznek a Pannon Egyetem épületein: a 7,1 milliárd forintos beruházás keretében szigetelik és a fűtésrendszerét is megújítják – tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény műszaki igazgatója.

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Pannon Egyetem

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Pannon Egyetem

Idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Pannon Egyetem, ez alkalomból nyílt kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a Veszprém Megyei Helyismereti Gyűjtemény anyagából. Bár a kiállítás izgalmas kép- és dokumentum anyaga a kezdeti évekre fókuszál, Dr. Gelencsér András, az intézmény rektora köszöntőjében nem csak a múltidézésre fókuszált.