Agárdi Szilvi

Elfordultak a barátai Agárdi Szilvitől

Bulvár

Agárdi Szilvi egy évvel ezelőtt gyengén látását is elveszítette, ráadásul szinte teljesen egyedül maradt, elfordultak tőle a barátai.

Szilvi a Borsnak mesélte el, hogy miután megvakult, nehéz volt megemésztenie azt is, hogy a barátai is eltűntek mellőle. Szakszerű segítséget kért, rehabilitációra és pszichológushoz is jár, aminek köszönhetően egyre erősebb.

Miután teljesen megvakultam, elmaradoztak a hívások, de igaz, a koronavírus miatt sem nagyon lehetett programokat szervezni. Persze, az életem teljesen megváltozott: egyedül nem tudtam közlekedni, el kellett kezdenem vakosan élni, mindenhez segítségre volt szükségem és szépen lemorzsolódtak a barátságok. Alig maradt valaki mellettem, de ezt elfogadom, sopánkodni nem volt időm, hiszen a saját, megváltozott élethelyzetemre kellett koncentrálnom

– mesélte a lapnak a csinos énekesnő, akinek meg kellett szoknia, hogy reggel, délben és este is sötét van. Ha felébred, tudja, hogy világosnak kellene lennie, de ő sötétben van. Bár mára már megtanulta, milyen így élni és közlekedni, egyedül még egy év után sem mer útra kelni.

Megtanultam tökéletesen járdaszegélyt követni és az órajárás szerint csiszoljuk a hallásomat, hiszen ezek tudják megmenteni az életemet

– mondta Szilvi, aki már vakvezetőkutyát is igényelt magának. Úgy érzi, lassan, de biztosan egy új énje születik meg, de van, ami nem változik benne soha: a zene és az emberek szeretete.