Haumann Péter titkolta, hogy mennyire beteg

Bulvár

Barátai szerint Haumann Péter senkit nem akart a gondjával terhelni, ezért nem tudta senki, hogy ilyen nagy a baj.

Sokan tudták, hogy Haumann Péter milyen betegséggel küzd, azt azonban a Nemzet Színésze nem mondta el, milyen az állapota. A színművész méltósággal viselt hosszú betegség után hunyt el szombaton, 81 éves korában. Lehoczky Zsuzsa szerint nyoma sem volt annak, hogy ekkora lenne a baj.

Tudtam, hogy beteg, sokat beszéltünk róla. Majd jött a jó hír, hogy tünetmentes. Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségből, és sokkal jobban van. Hihetetlenül örültem ennek. Aztán… ez a gonosz betegség visszajött

– mesélte a Blikknek a színésznő, aki jó barátja is volt Haumann Péternek. Egy másik barátját, Jordán Tamást is váratlanul érte Haumann Péter halálhíre.

Tudtam, hogy beteg, de hogy ennyire súlyos, és hogy ennyire közel van számára a vég azt nem. Tapintatos volt, nem akart a saját gondjával terhelni senkit, talán ezért is titkolta, hogy milyen az állapota

– mondta Jordán Tamás, aki szerint Haumann Péter az egyik legnagyobb színész volt, a példaképének tekintette, és hálás azért, hogy ilyen sokszor dolgozhatott együtt vele és a barátja lehetett.

Haumann Péter munkásságát Jászai Mari-díjjal, Érdemes Művész címmel és Kossuth-díjjal is elismerték, 1997-ben lett a Halhatatlanok Társulatának tagja. 2010-ben a Nemzet Színészévé választották.