Természettudományok karneválja

Egyetem

Izgalmas témákkal, látványos kísérletekkel várják a középiskolásokat, szülőket és tanárokat január 21-én, szerdán a Kölcsey Központban a TTKarneválon.

A biológia, a fizika, a földtudományok, a kémia és a matematika rejtelmeivel, valamint a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának képzéseivel is megismerkedhetnek azok az érdeklődő fiatalok, akik ellátogatnak az idei TTKarneválra, amelyet január 21-én, szerdán 14 és 18 óra között tartanak a Kölcsey Központban.

A rendezvényen a TTK intézetei (Biológiai és Ökológiai Intézet, Fizikai Intézet, Földtudományi Intézet, Kémiai Intézet és Matematikai Intézet) bemutatják szakjaikat, valamint látványos kísérletekkel és feladatokkal szórakoztatják a látogatókat.

Lesz többek között kvízjáték és ügyességi feladat, a biológusok élő vízmintával és vízminőség monitorozó műszerekkel, a fizikusok hangtorzító berendezéssel várják a fiatalokat. A kémikusok színes anyagokat, a földtudományi szakemberek meteorológiai állomást, a matematikusok pedig ördöglakatokat visznek a TTKarneválra.

A részletes program ide kattintva elérhető.