Meglepetésekkel készül a Debreceni Egyetem az EFOTT-ra

Meglepetésekkel készül a Debreceni Egyetem az EFOTT-ra

Egyetem

Július 12-17. között tartják a Velencei-tónál az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), amelynek idén közösen lesz házigazdája a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem. Egy héttel a rajt előtt finiséhez érkezett a készülődés. A szervezők a házigazdákkal együtt hónapok óta azért dolgoznak, hogy idén is jól érezhesse magát a több mint 100 000 látogató a kulturális, sport, turisztikai, zenei és gasztronómiai programokban bővelkedő fesztiválon.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata által felállított sátorban az egyetem története, a képzési kínálat bemutatása mellett érdekes játékokkal, feladatokkal, kvízekkel és egyetemi ajándékokkal várják a fiatalokat minden nap. A 100 m2-es sátor a Civil Téren kap helyet, ahol a változatos és gazdag programkínálat mellett az InnoTrade program keretében a legújabb startup ötletekkel is megismerkedhetnek a fesztiválozók.

– Az idei év különleges egyrészt abban, hogy két felsőoktatási intézmény együtt lesz házigazdája a rendezvénynek – a Debreceni Egyetem már harmadik alkalommal – illetve, hogy az EFOTT Velencében kap végleges helyszínt. A DEHÖK 25 fős csapata arra törekszik, hogy a lehető legtöbb információt jutassa el a fesztiválozóknak az intézményről, hogy mindenki megtapasztalhassa, milyen érzés is a Debreceni Egyetem hallgatójának lenni – fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A rendezvény megnyitóját alig egy hét múlva a Velencei Vízi Várban tartják, ahol a két házigazda intézmény rektora Szilvássy Zoltán és Mocsai Lajos mond köszöntőt. A megnyitót követően pedig a két EHÖK elnök – Bognár István Ádám (DE) és Tóth Levente (TE) – vezeti körbe a megnyitó résztvevőit a fesztivál területén.

A nyitóeseményen együttműködési megállapodás is születik az Oktatási Hivatal és a hallgatók között, mivel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája kapta meg az új diákkedvezmény-rendszer szervezését. Az új módszer kidolgozásában múlhatatlan érdemeket szerzett kommunikációért és társadalmi kapcsolatokért felelős elnökségi tagként, a Debreceni Egyetem HÖK elnöke, Bognár István Ádám.

A nyitónapon július 12-én a szervezők retro-mulatós-techno-disco tóparti házibulit varázsolnak majd Velence Északi Strandjára.

unideb.hu