Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem továbbra is a legnépszerűbb vidéki egyetem

Egyetem

A 2021-es felvételi eljárásban is kiemelkedően szerepelt a Debreceni Egyetem, a jelentkezési adatokat és a felvettek számát tekintve ezúttal is a legkeresettebb vidéki egyetem lett a debreceni – írja közleményében az intézmény. Augusztus 27-én hozták nyilvánosságra az idei pótfelvételi eljárás eredményeit, ezek alapján a Debreceni Egyetemre csaknem 600 jelentkezőt vettek fel, ebből az állami ösztöndíjas képzésekre 251 fő került be.

Az általános felvételi eljárásban a debreceni intézményt összesen 16 189-en jelölték meg, első helyen 9167-en tüntették fel valamelyik képzését, ez alapján 2021-ben 6961 jelentkezőt vett fel a Debreceni Egyetem. Ez a szám a pótfelvételi eljárással, a határon túli felvételivel, az angol nyelvű és a doktori képzésekre felvettekkel együtt tovább emelkedett,

így összességében a 2021/2022-es tanévben több mint tízezer felvett hallgató kezdheti majd meg tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

A pótfelvételi eljárásban a karok közül a legtöbb jelentkezőt a Gazdaságtudományi Karra vették fel, szám szerint 155 főt, a második legnépszerűbb az Egészségügyi Kar lett, ahova 74 elsős érkezik, ezt követi az Állam- és Jogtudományi Kar 71 felvett hallgatóval, ugyanennyi jelentkező nyert felvételt a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karra is.

Az alapképzések között az ápolás- és betegellátás szakra vették fel a legtöbb jelentkezőt, összesen 58 hallgató jutott be erre a képzési területre a pótfelvételin. Gyógypedagógia szakra 45, egészségügyi gondozás és prevenció szakra 39, kereskedelem és marketing szakra pedig 22 főt vett fel a Debreceni Egyetem.

Az osztatlan képzések között a jogászképzésre (35 fő), a mesterképzéseknél pedig tanár szakra vették fel a legtöbb diákot (21 fő) a pótfelvételi eljárás során.