Receptötlet a mai napra

Gasztro

A héjában sült krumpli önálló ételként is megállja a helyét,de köretként is elkészíthető.Hozzávalók:

  • 3 db.közepes burgonya tölteni ( + 4 krumpli összesen ennyi volt a sütőben)
  • egy kis fej hagyma
  • egy evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 csipetnyi őrölt kömény
  • só,bors
  • egy tömlős sajt
  • két evőkanál tejföl
  • egy evőkanál parmezán
  • néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
  • 2 szelet bacon szalonna

Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt  tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát. Egy serpenyőben  egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve  és együtt pároljuk. kb.15 percig. majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a krémsajtot,egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült  krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal.A  masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumpli hajókba.  Megszórjuk  parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk  egy teáskanál tejfölt és néhány  karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben  30-35 percig sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!