Debrecen leggazdagabb embere vásárolta fel a Ságát

Gazdaság

Megvette a Bárány László tulajdonában lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése hétfőn megtörtént – tájékoztatott a Master Good. A közlemény szerint a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal.


A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260 – közölte a Master Good.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát

– írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret – áll a közleményben.

Bárány László és családja, 88,2 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

A Bárány László tulajdonában lévő Master Good-csoport cégei óránként több mint tízezer baromfit dolgoznak fel, a legnagyobb áruház- és gyorsétterem-láncoknak szállítanak és több mint 2000 embert foglalkoztatnak. A vállalatok főleg Szabolcsban működnek, de Bárány László Debrecenben tanult, és itt is él.

A cégcsoport a közelmúltban nyitott baromfifeldolgozó üzemet Vietnamban.

Két debreceni került fel a leggazdagabb magyarok listájára, de nyomába sem érnek egy felcsúti gázszerelőnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük