A reklámajándékozás fellegvára

Gazdaság

Számos olyan cég van hazánkban, mely emblémázott üzleti ajándékok forgalmazásával foglalkozik. Több ezer termékből választhatnak az érdeklődők, a bemutatótermekben pedig több ezer termékminta található, melynek nagy része textil.

A legnépszerűbb promóciós termék

Nem csak hazánkban, hanem európai szinten is a legnépszerűbb promóciós termék a golyóstoll. Ezt követik a sorban a táskák és a háztartásban használható cikkek.

Termékrendelés lépésről lépésre

A promóciós termékek megrendelésének első lépése, hogy megtervezzük a látványelemeket, a használni kívánt felületeket, a színvilágot. Az imént említett tényezők és a bonyolultság mind befolyásolják a költségeket. Például egy több színből álló logó nyomtatásának magasabb a költsége, mint az egyszínűeknek.

Mérlegelnünk kell azt is, hogy az adott logó színvilága illik-e az emblémázni kívánt termék színéhez. Fontos az összhang és hogy jól látható legyen a logó, ne olvadjon bele a háttérbe. Golyóstollaknál az előbb említetteken kívül kifejezetten fontos odafigyelni az olvashatóságra.

A raktáron lévő eszközök elkésztését a megrendelést és a látványtervek leegyeztetését követően azonnal el tudják kezdeni a saját műhelyükben. Azonban nem csak azok a termékek rendelhetőek, melyek raktáron vannak, hanem jóval több árucikk, ezeket európai nagy raktárakból rendelik be. Ebben az esetben a szállítási idő pár napot igénybe vesz, majd ezt követően kezdődhet meg az emblémázás. 

Ajándékok a rendezvényeken

Rendezvényszervezők mindig készülnek valamilyen ajándékkal vagy ajándékcsomaggal a vendégeik számára. Leggyakrabban üdvözlő vagy búcsúajándékokként kerülnek átadásra a csomagok. Viszont vannak olyan alkalmak is, amikor egy névre szóló ajándékkal oldják meg az ültetési rendet a hagyományos ültetőkártyák helyett. A legelterjedtebb rendezvényeken adott ajándékok a kulcs, pendrive, termosz, bögre, fülhallgató vagy a cég tevékenységéhez kötődő termékek. Egy termék azonban semmiképp nem maradhat ki a csomagból, és ez nem más, mint a nyakpánt.

A hostesseknek készült ruházat készítésénél elterjedt és ötletes megoldás, hogy a logót nem a póló hátára, hanem a lapockánál helyezik el, így a hosszú, leengedett haj sem takarja el a mintát.

Fontos kérdések

Rendezvényszervezőként pár kérdést meg kell válaszolnunk az ajándéktárgyakkal kapcsolatban.

  • Fontos mérlegelni, hogy a termékek kézhezvétele előtt vagy után van-e még egyéb teendőnk.
  • Szükséges-e még beszerezni valamit, csoportosítani vagy csomagolni kell-e.
  • Hol tudjuk a csomagolási munkákat elvégezni, hogyan tudjuk eljuttatni a csomagokat a rendezvény helyszínére? 

Ha szeretnél többet megtudni a rendezvényszervezési feladatokról és beletanulni a szakmába, látogass el a MOE Rendezvényakadémia oldalára, mely kiváló tudáskönyvtárral rendelkezik.