Bige László

Felmentették Bige Lászlót

Gazdaság

A Nyíregyházi Törvényszék első fokon felmentette Bige László vegyipari nagyvállalkozót, akit vesztegetéssel és okirathamisítással vádoltak –  számolt be a Blikk.

A vádirat szerint Bige László még 2009-ben üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta ezen cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

A vád szerint a számla nélkül eladott termékekért 2010-ben összesen 135,4 millió forint folyt be a vádlotthoz ilyen módon.

Nyomkövetőt kap Bige László

Az ügyészség korábban börtönbüntetést kért a magyar milliárdosra. Bige a saját állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt. Korábban úgy fogalmazott: „bugyuta, alaptalan” támadásról van szó a személye ellen, a „satnyán kifundált” történet pedig a londoni Globe színdarabjai közé kívánkozik.

Bige László – akire még Nagy István agrárminisztert is ráuszította a kormány – a Forbes 2021-es becslése alapján a 11. leggazdagabb magyar volt 183,9 milliárd forintos becsült vagyonával.