Több DKV járat lesz az iskolakezdés miatt

Helyi hírek

A tanévkezdést egy tömegközlekedési cég sem várhatja tétlenül: a karbantartások mellett a menetrendi átállásokra és a megnövekedett utasszámra is fel kell készülnie.

Az átállás immár minden járművön, a villamosok, a troli- és az autóbuszok esetében is megtörtént – jelentette be Miklós István, a Debreceni Közlekedési Zrt. forgalomszervezési osztályvezetője a Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorában. Tanítási időszakban 16 autóbusszal, öt trolibusszal és hét villamossal többet közlekedtet a cég, mint a vakációban, hogy több utast lehessen elszállítani a – sűrített – járatokon.

Az utasok jelzései alapján egyes járatokon (az 5A-s trolikra, a 30, 30A, a 36Y, a 45. és a 48-as buszokra) néhány perces menetrendi korrekciót hajtottak végre annak érdekében, hogy az utasok jobban tudjanak közlekedni. A DKV arra számít, hogy a tanévkezdés idején előfordulhatnak párperces késések, de ennek ellenére felkészültek arra is, hogy ne legyenek se jelentősebb csúszások, se járatkimaradások.

A műsorban kiderült az is, hogy a tömegközlekedési eszközök haladását napjainkban még akadályozza például a Piac utcai és a pallagi útépítés, valamint a Monostorpályi úti vízműves munka is, de a cég tapasztalatai szerint az érintett lakosok és utasok legtöbbje türelmes. A társaság a közeljövőre már nem tervez nagyobb menetrendi változtatásokat, apróbb korrekciók azonban lehetnek – hangsúlyozta Miklós István.

Forrás: dehir, dtv