Bekapcsolnák a hajdú-bihari fogyatékkal élőket az infokommunikáció világába

Helyi hírek

Önálló életvételi centrum nyílt Debrecenben a megyében lakó fogyatékkal élők számára.

A centrum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bekapcsolja a fogyatékkal élőket az infokommunikáció világába. Olyan telefonos és egyéb applikációkkal látják el a fogyatékkal élő embereket, amelyek megkönnyítik a mindennapi életüket. Hozzásegítik őket ahhoz, hogy önállóan is el tudjanak látni olyan feladatokat, amelyekhez egyébként segítségre lenne szükségük.

A megnyitón részt vett Puskás István alpolgármester is, aki köszöntőjében kiemelte: nagyon nagy jelentéségűnek tartja, hogy a fogyatékkal élők is részesei lehetnek az infokummunikáció világának. Számukra is adott a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak a virtuális térbe és megszerezzenek olyan készségeket, amelyek segítik őket az önálló boldogulásban.

Az Értelmi Fogyatákosággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Hajdú Bihar megyében eddig 175 fő értelmi fogyatékos személyt ért el a programmal. Különböző helyszínen Debrecen, Debrecen-Józsa, Derecske, Szerep, Balmazújváros lakó otthonában, napközbeni ellátókban, intézményekben tartanak Worksopokat az applikációk használatáról.