Behavazódott Debrecen, és még jöhet utánpótlás

Helyi hírek

Ahogyan azt a meteorológusok megjósolták, országos havazás kezdődött hétfőn. Helyenként 10 centis hótakaró is előfordul, Hajdú-Biharban nincs ekkora, de a héten még havazhat.

Az Időkép azt jövendöli, kedden folytatódik a szeles, télies idő. Havazás, hófúvás, helyenként havas eső a déli, délnyugati tájakon várható. Míg az északi tájakon hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Hajnalban -7, -1, délután 2-6 fokot mérhetünk.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerdán a Dunántúlon és délen többfelé, a Dunától keletre szórványosan várható csapadék. Nyugaton havazás, keletebbre inkább havas eső, néhol eső lesz a jellemző. Keleten emellett több órára kisüthet a nap. Délután 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csütörtökön az erősen felhős idő mellett kevés csapadékra van kilátás. Reggel nyugaton hullhat még havas eső, hó, napközben pedig még szórványosan fordulhat elő gyenge eső, zápor. Élénk, erős lehet az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 3 és 14 fok között alakulhat, az Alpokalján ígérkezik hűvösebbnek, míg keleten enyhébbnek az idő.