Virágkarnevál 2020 – Programok egy helyen

Helyi hírek Kultúra Ország

Hová érdemes menni Augusztus 20-án Debrecenben? Gyűjtésünkből gyorsan és egyszerűen tájékozódhat a virágkaneválról és kísérőrendezvényeiről. Ne feljtse el, a közlekedés sem a megszokott rendben folyik ezen a napon. Érdemes időben tájékozódni a változásokról, ne maradjon le kedvenc programjáról!

Fontos!

Idén nem vonulnak végig a városon a virágkocsik, a Kossuth téren kell őket keresni 20-án. Tíz alkotást lehet majd megnézni, ezek közül az egyik a Richter kocsija. A kompozíció az „Egyszer volt…az élet” címet viseli, amit a 90-es évek elejének népszerű rajzfilmsorozata ihletett. A cég most először készül virágkocsival a karneválra.

Újabb fotók a virágkarnevál előkészületeiről – hungarocell-Nagymagyarország is lesz

Aki szeretné elkerülni a tömeget, már reggel héttől megnézheti a kocsikat.  Nem kell megijedni, ha 20-án nem sikerül elcsípni az idei újdonságokat. A 10 alkotást augusztus 21-től 23-ig a II. János Pál pápa téren állítják ki.

Ugyancsak a Kossuth téren Szent Korona hőlégballon-felszállás lesz 8 órakor.

Táncos flashmobokra a Békás-tónál lehet számítani. A helyi művészeti együttesek táncbemutatói karneváli hangulatba hoznak.

 

Ha nem szeretne lecsúszni kedvenc programjáról ide kattintva tájékozódhat az augusztus 20-ai közlekedési változásokról.

A Galiba Fesztivál augusztus 20-ai programja

10.00-19.00 a Europe Direct játszóháza a KRESZ-pályán a nyár legvidámabb szumó bajnokságával
10.00-11.00 “Fekete István állatai” címmel szakvezetés az állatkertben
10.00-11.00 debreceni művészeti csoportok bemutatói
11.00 mesés kalandozások a Trio Consort előadásában
13.00-14.00 “Fekete István állatai” címmel szakvezetés az állatkertben
14.00-14.30 szakvezetés az illatkertben
13.00-16.00 debreceni művészeti csoportok bemutatói
16.00 gólyalábas akrobaták az elvarázsolt kastélynál
16.15 légtornász bemutató
17.00 Ludas Matyi előadás a Vitéz László színpadon
Egész nap íjász- és kürtbemutató a Fehérlófia Egyesület közreműködésével. A Galiba Gyermekfesztivál idején a Vidámparkba a belépés ingyenes.

Ugyancsak az állatkertben karneváli kaktuszkiállítás is lesz. A kiállított szépséges növényritkaságokon túl vásár és tanácsadás is várja az érdeklődőket. A hatnapos rendezvényen bemutatott kaktusz-, illetve pozsgásritkaságok augusztus 18. és 23. között minden nap, 10:00–18:00-ig lesznek láthatóak.

Táncol a strand!

Helyi tánccsoportok mutatkoznak be az új Aquaticum Strand Debrecen színpadán  10 és 15 órától.

Egyszerre festenek

Ötven festő egyszerre esik a vászonnak már délelőtt. Virágzás – műterem a szabadban címmel közel 50 debreceni és a városhoz erősen kötődő képzőművész egyszerre fog festeni augusztus 20-án. A Medgyessy sétányon a program délelőtt 10 és este hat óra között várja látogatókat.

Művészetek Sétánya

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szabadtéri tárlatot  rendez augusztus 16. és 23. között a Nagyerdőn, a Békás-tónál Művészetek Sétánya címmel. A program célja a magyar kortárs művészet sokszínűségének közvetlen, interaktív módon való megjelenítése – ígérik a szervezők.

Dósa nádor tér

A nemrég átadott, megújult Dósa nádor téren fúvós koncertek és fényfestés várja majd a debrecenieket és túristákat a térköveken túl. Többek között a Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar, a Debrecen Dixieland Jazz Band és a Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara lép fel.

A Régi Városháza udvarán augusztus 20-án este fényfestéssel is készülnek a belső udvaron. Újhelyi Kinga és Lukács Miklós előadásában láthatják-hallhatják az érdeklődők Szent István király intelmeit Imre herceghez. A következő estéken pedig fellép többek között Balogh Kàlmàn & the Gipsy Cimbalom Band és Nagy Bogi is.

Fényfestéssel, koncertekkel igyekszik enyhíteni a karneváli forgatag hiányát a debreceni városvezetés

Salakmotor

A műfaj szerelmesei 15 órától a 45. Debrecen Nagydíjra siethetnek szokás szerint a gázvezeték utcai stadionba. Kérdés nélkül is odatalálhat bárki, ha követi a jellegzetes hangokat.

Hangos ülős koncertek

Este 6 és 11 óra között Horváth Tamás és Rúzsa Magdolna koncert lesz a Nagyerdei Stadionban, szigorúan ülve. A hivatalos álláspont szerint: „Szabadtéren, ültetett formában a járványügyi szabályoknak megfelelően szórakozhat mindenki, úgy, hogy ezekre az eseményekre névre szólóan, szektorokba lehet jegyet vásárolni.”

Majka is kapott egy 500 fős koncertlehetőséget Debrecenben, több sztárfellépőt is láthatunk a Nagyerdei Stadionban

Szintén este 6-tól a Nagyerdei Szabadtéri színpadon: EGYÜTT 100 – ünnepi tánc-pannó egy részben a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára. Közreműködik a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Táncegyüttes és a Bürkös zenekar.

Víztorony

Csaknekedkislány és  Carson Coma zenekar várja közönségét a Víztoronykertben este 7-től.