Példamutató, igaz emberekre lehet szavazni – egy debreceni jelölt is van!

Helyi hírek

Elindult a 2020-as Kopp-Skrabski-díj közönségszavazása. November 20-ig várják a szavazatokat ezen a linken.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, csatlakozva az Eduvital 2012 ben kezdeményezett díjához, szeretné felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. Az alapítvány a Kopp-Skrabski-díjjal, Kopp Mária és Skrabski Árpád életútja előtt tiszteleg.
Az alapítvány ezenkívül különdíjat ad át egy közösen alkotó házaspár számára. A díj és a különdíj 500 ezer forintos pénzjutalommal jár. A 10 díjazásra érdemes személy, illetve házaspár közül egy-egy közönségdíjban is részesül.
Az egyéni indulók között szerepel Tóth ‘Zsé’ Ferenc, a debreceni Tündérkör Alapítvány elnöke is, ezt érdemes tudni róla:

Az immáron közhasznú nonprofit szervezetté avanzsált csapat egy gyermek és családsegítő, támogató szervezet, mely elsősorban a Debrecen és agglomerációjában élő rászoruló gyermekeket segíti. Az évek óta működő alapítvány karácsonyi gyűjtéseket, jótékonysági futásokat, édességgyűjtő flashmob-okat és folyamatos élelmiszer ügyeletet tart fenn illetve szervez, melyekkel az egyik leginnovatívabb nonprofit szervezetté vált hazánkban. Ferenc maga is árvaként súlyos (nagyfokú rövidlátóként) fogyatékossággal nőtt fel, éppen ezért az alapítvánnyal egy régi álma teljesült, amikor megalapították a tehetősebb barátai, majd önkéntesből elnökké vált. Jelenleg is a szociális szférában dolgozik, egy speciális iskolában gyógypedagógiai asszisztensként sérült gyermekeknek segít. Munkáját a következő idézet jellemzi: “A végsőkig elmegyünk a rászoruló aprótalpúakért.”

Néhány tündérkörös jócselekedet a közelmúltból:

Saját kocsijaikkal hordják az adományokat a Tündérkör Alapítvány aktivistái

90 km-t futottak a Nagyerdőn, 180 kg élelmiszert gyűjtöttek a rászoruló gyerekeknek

Elképesztő körülmények között él egy lányát egyedül nevelő apuka Debrecenben – segítsünk nekik!