79 új igazolt koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Beregben

Helyi hírek
Koronavírus

További 79 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt 24 órában. Az összes eddigi megyei fertőzött száma 17 217-re emelkedett.

1 513 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 349 149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 177 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 225 021 fő, az aktív fertőzöttek száma 112 951 főre csökkent. 4 600 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen.

Csütörtökök estig összesen már 105 728 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint  idősotthonban lakók és dolgozók. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel  51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.

Magyarország eddig 19,7  millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. Az első szállítmány a Pfizer-vakcinából érkezett Magyarországra 2020. december 26-án, így a kórházi oltópontokon elkezdődhetett az egészségügyi dolgozók oltása. A Moderna-vakcinából az első szállítmány január 12-én érkezett Magyarországra.  Összesen eddig 129 860 emberre elég oltóanyag érkezett az országba, amelynek nagy részét már beoltották.

Hétvégén folytatódik a nagyobb létszámú idősotthonok lakóinak és dolgozóinak az oltása is, oda oltócsapatok érkeznek. Eddig közel 7 ezer idősotthonban lakót és dolgozót oltottak már be, a most következő hétvégén több mint 3 ezer gondozott és dolgozó beoltása várható a Moderna-vakcinával – írja a koronavirus.gov.hu.

Orbán: az oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van