A férfi fogorvosi kezelése szörnyen végződött

Helyi hírek

Egy hajdúsági férfi gyökérkezelésre ment a fogorvosához, végül dróttal rögzítették a fogát, súlyos sérülést okozott neki az orvos eltörte a páciens állcsontját – számolt be róla a férfi a Borsnak.

A múlt héten egy egyszerű gyökérkezelésre számítottam, de a doktornő a panorámaröntgen elkészítése után közölte, hogy a felvételen egy olyan kiterjedt gyulladás látható, hogy az őrlőfog már menthetetlen, mi több, veszélyezteti az épeket is.

Nem volt sok időm gondolkodni, és az orvos szakértelmében bízva elfogadtam a javaslatát, így beleegyeztem a húzásba – mondta a lapunak a sértett.

Kapott két érzéstelenítő injekciót, majd kiküldték várakozni, amíg a szer meghozza hatását. Miután egy másik pácienst elláttak, az asszisztens szólt a férfinek, hogy visszamehet. A páciens tehát ismét beült a fogorvosi székbe, nagyra tátotta a száját, majd a doktornő egy fogóval feszegetni kezdte a beteg fogat, ami a vártnál nehezebben lazult. A beavatkozás már bő húsz perce tartott, amikor az orvos egy határozottabb rántással megpróbálta a fogat eltávolítani.

Azt végig éreztem, hogy a számban matatnak, de úgy véltem, ez természetes, hiszen az injekciónak nem a teljes érzéstelenítés a lényege.

Ebben a pillanatban azonban hirtelen egy elviselhetetlen fájdalmat éreztem. A doktornő arcán némi meglepődést láttam, aki közönyösen elmondta, hogy bizony véletlenül eltörte az állcsontomat. Mivel ezután már nem volt elegendő a fogorvosi beavatkozás, átküldtek a szájsebészetre, ahol nem kerülhettem azonnal sorra, hiszen éppen egy másik beteget láttak el – mesélte a Borsnak Sándor, akinek végül négy fogán át is drótokkal rögzítették az állát.

Az első héten semmilyen tejterméket nem fogyaszthatott, most további másfél-két hónapig csak pépeset ehet.

 Most az édesanyám főz rám, és kénytelen nekem mindent leturmixolni. Sem a gulyásleves, sem a babfőzelék nem túl gusztusos pürésítve, de hogy ne gyengüljek le teljesen, kénytelem vagyok ilyeneket is enni!

Ugyan fontolóra vette, hogy az orvost beperelje, de egyelőre inkább kivár.

(A kép csak illusztráció!)