Rendszámtáblával trükközött a derecskei férfi

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a saját autójáról leszerelt rendszámmal hozott haza Győrből a derecskei lakóhelyére egy személygépkocsit, majd azt a rendszámmal együtt elcserélte egy másik gépjárműre.

A vádlott tulajdonában volt egy személygépkocsi, amely érvényes műszaki vizsgával rendelkezett, így a közúti közlekedésben szabályosan részt vehetett.

A derecskei férfi 2020. május 27-én Győrben megvásárolt egy ugyanolyan típusú, forgalomból kivont, ezért rendszámmal és forgalmi engedéllyel nem rendelkező gépjárművet. A vádlott Győrből úgy vezette a derecskei lakóhelyére az autót, hogy arra felszerelte a tulajdonában lévő gépjármű forgalmi rendszámtábláit.

Ezt követően a férfi az interneten 2020. június 1-jén elcserélte egy más típusú gépjárművel.

A gépkocsit csere útján megvásárló férfit 2020. június 7-én a délutáni órákban a rendőrség igazoltatta, amely során megállapították, hogy az autón szereplő rendszám egy másik alvázszámú gépkocsihoz tartozik.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az általa lefolytatott nyomozás során a forgalmi rendszámtáblákat a lefoglalás megszüntetése után megküldte az azt kiadó hatóságnak.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.