Háromszáz kulturális programmal várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón

Helyi hírek

Hajdúszoboszló 60 napon át több mint 300 programot kínál a városba érkezőknek – közölte a fürdőváros kulturális alpolgármestere pénteken az MTI-vel.

 

Majoros Petronella közleménye szerint “Hajdúszoboszló önkormányzata elkötelezett abban, hogy a turisztikai élményeken túl bemutassa a vidék gazdag kulturális értékeit”.

A nyáresti kulturális programok részeként a helyi civil csoportok műsorai mellett több környékbeli tájegység kultúráját mutatják be: a programsorozatban 15 település 60 közössége fog össze, amelyben a hajdúság, a sárrét és a hortobágyi térség kulturális csoportjai mintegy 300 produkcióval lépnek színre.

A tervezett programok középpontjában nemcsak a hagyományőrzés áll, hanem a modern vidék arca is megjelenik – írta az alpolgármester. Népi és modern táncok, népi, klasszikus és modern zenei előadások, hagyományőrzők, kézműves bemutatók, irodalmi könyvajánló, kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutatók, gyerekeknek történelmi játszótér nyújtanak élményekben gazdag kikapcsolódást.

Az esti programok július 1. és augusztus 31. között a Hungarospa gyógyfürdő melletti sétányon lesznek.

“Hajdúszoboszló kihagyhatatlan élményének” nevezte a Bocskai Múzeum fejedelmi kincstárát, ahol a Bocskai-korona nemes és hiteles másolata is megtekinthető. A múzeum idén városnéző kisvonattal is megközelíthető, és esti nyitva tartással várja a látogatókat. A város sportrepülőterén pedig a légi látványosságok mellett ősi lovashagyományokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők – írta.