Látványos óévbúcsúztatás Hajdúszoboszlón: Szilveszteri csergetés és Kerekes Band koncert várja az érdeklődőket az év utolsó napján

Helyi hírek

Izgalmas programokkal egy különleges óévbúcsúztatásra várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón az év utolsó napján.  Idén is megrendezésre kerül ugyanis az évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő szilveszteri csergetés.

Délután öt órától a város főterén elevenedik meg a nem mindennapi hagyomány, melynek gyökerei egészen régre nyúlnak vissza. Annak állítanak emléket ekkor, hogy a helyiek 1559. december 31-én kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget. Idén csikós- és pásztorruhába öltözött hagyományőrzők mellett a CRUX ALBA középkori tűzérség tart bemutatót. A majd’ ötszáz éves múltra visszatekintő neves esemény napjainkra látványos felvonulással egybekötött óévbúcsúztató szokásként él tovább. A cél az, hogy a résztvevők együtt űzzék el gonosz erőket, és köszöntsék vidáman az új esztendőt.

A különleges programot hat órától a népzenei dallamokat modern hangzásban megszólaltató Kerekes Band koncertje követi, ahol a hangulat garantáltan a tetőfokára hág! Négy és hét óra között játékos történelmi kalandozás várja a kicsiket és nagyokat is a Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar közreműködésében. Háromnegyed öttől pedig Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadását hallhatjuk.

Részletes program:

  • 17:00 Szilveszteri Csergetés
  • 18:00 Kerekes Band koncert
  • 16:00-19:00 Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar
  • 16:45 Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadása

Helyszín: Hajdúszoboszló, Hősök tere

A rendezvény ingyenes!