Sportuszoda Szeged

Visszatért az élet Újszegedre, a Városi Sportuszodába

Gazdaság Helyi hírek Ország Sport

Február 3-tól ismét várja a mozogni vágyókat a Városi Sportuszoda Újszegeden. A magas energiaárak miatt azonban több korábban bevezetett takarékossági intézkedés is érvényben maradt – írta honlapján a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Kérik a vendégeket, vegyék figyelembe, hogy a minimálisan biztosított vízhőmérsékletek az uszoda versenymedencéjében 26, tanmedencéjében 31°C. Az öltözői zuhanyzóból folyó melegvíz pedig legfeljebb 36 fokos. A sátor belső hőmérsékletét 24, az öltözőét 24-25 fokosra ígérték.

– Sokan visszatértek a Tiszavirág Sportuszodából, köztük a lakossági úszók is, nagy az érdeklődés és a forgalom – mondta megkeresésünkre Nagy Katalin. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, több iskolával tárgyalásban állnak, jelezték nekik a lehetőséget, hogy mikor tudnak jönni csoportosan úszni.

Visszatértek a sportolók is, jellemzően a búvárúszók és a triatlonosok, de más sportágak képviselői is használják már az újranyitott Városi Sportuszodát. – Mindenütt tudjuk az ígért, illetve az előírt hőmérsékletet biztosítani, erre a nyitás óta nem is volt panasz Újszegeden. Korábban a Tiszavirág Sportuszodában is csak egyszer érkezett jelzés, hogy hűvösebb van a kelleténél, de az érintett vendéggel közös hőmérsékletmérés után bebizonyosodott, hogy tartjuk a vállalt hőmérsékletet – mondta portálunknak Nagy Katalin.

Arra a kérdésre, hogy mikor érdemes úszni menni a „civil” vendégnek Újszegedre, az a választ kaptuk, hogy a Városi Sportuszodában szinte mindig van erre szabad sáv. A Tiszavirág telítettebb, ott inkább a déli órákat javasolja az ügyvezető igazgató, aki felhívta a figyelmet arra, hogy honlapjukon óra pontossággal jelzik a sávok használhatóságát, amit Újszegeden kevésbé, a Tiszavirágnál inkább érdemes előre megnézni.

 

Fotók: Frank Yvette