Fákat döntött, „téglákat dobált”, kerítést cibált a szél Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Debrecenben és Hajdúszoboszlón is számos területre riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

A debreceni hivatásos tűzoltók először az Áfonya utcába vonultak. Ott egy tizenöt méteres akácfa egyik ága hasadt le, melyet magasból mentőn keresztül láncfűrésszel vágtak le.

A Miklós utcában egy lakatlan ház tűzfaláról téglák hullattak le a szomszédos lakóház tetejére.  A tűzoltók a meglazult téglákat eltávolították.

A Rózsástelep utcában egy nagyméretű fa dőlt meg, a forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók szintén láncfűrésszel avatkoztak be.

A Pallagi útra is riasztották őket, ott is egy nagy fa okozott gondot. A fát a hivatásos tűzoltók a debreceni önkéntes egységgel közösen láncfűrésszel vágtak ki.

Hajdúszoboszló is kapott a viharos szél okozta károkból

Hajdúszoboszlón, a Wesselényi utcában egy lemezkerítést bontott meg a szél, a gyalogos forgalmat veszélyeztette, ezért a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal a kerítés részt eltávolították.

Ugyancsak hajdúszoboszlón, a Fertő utcában egy fa egy villanyvezetékre dőlt. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik létrán át motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Porviharokra figyelmeztet az Útinform