Fákat döntött, jelzőlámpát szakított le a vihar Debrecenben – jön a következő felvonás

Helyi hírek

A hirtelen felerősödő viharos szél faágakat tör le, fákat dönt ki Hajdú-Bihar megyében is – derül ki a kataszrófavédelem közleményéből. Mint írják, kora estig már több mint százharminc bejelentés érkezett, a tűzoltóegységeknek lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kell eltávolítaniuk.

Debrecenben, a Vécsey utcában, a Lóverseny utcában és a Kálvin téren is kidőlt egy-egy nagy méretű fa. Az Egyetem sugárúton és a Miklós utcában autókra, a Monostorpályi úton pedig villanyvezetékre dőlt egy fa, míg a Kishegyesi úton közlekedési jelzőlámpát szakított le a szél. A Bartók Béla úton, a körforgalomnál is kidőlt egy fa, amely akadályozza a közlekedést.

Hajdúszoboszlón, a Nefelejcs utcában egy tizenöt méteres fa eltávolítását végzik a tűzoltók. A károk felszámolását folyamatosan végzik nemcsak a hivatásos tűzoltók, hanem az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóegységek is.

Viharos hetünk lesz

Az Országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden a délelőtt folyamán még lehetnek erősebben felhős területek, majd felszakadozik a felhőzet, és mindenütt napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat, viharos széllökésekkel. A minimum-hőmérséklet 15, 22, a maximum 28 és 35 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a déli határvidéken a magasabb értékeket.

Csütörtökön sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hajnali 15, 22 fokról 28 és 33 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőzetre is számíthatunk. Több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. Hajnalban 13, 21, délután 25, 33 fok valószínű.

Fotó: Debrecenben Hallottam