Szeged, Móra Ferenc Múzeum konferencia, Liebmann Béla, Enyedi Zoltán, Csongrád megye XX. századi krónikásai, műzeum, fotó

Konferencia Csongrád megye fotós krónikásairól

Helyi hírek

A Móra Ferenc Múzeum adott otthont annak a konferenciának, amelyet Liebmann Béla és Enyedi Zoltán munkássága kapcsán rendeztek meg Szegeden. A rendezvényen nemcsak a két legendás fotós életét, szakmai tevékenységét ismerhették meg a résztvevők, hanem a XX. század politikai, társadalmi folyamataiba is bepillantást kaphatnak.

Az esemény középpontjában két ikonikus fotós, Liebmann Béla és Enyedi Zoltán álltak, akik a XX. század fontos megyei eseményeit és mindennapjait is megörökítették hosszú évtizedeken keresztül.

A résztvevők megismerhették Liebmann és Enyedi életének és munkásságának legfontosabb elemeit, valamint bepillantást nyerhettek a múzeum lenyűgöző fotógyűjteményébe is. Emellett történészek elevenítették fel azokat a megyei eseményeket, azt a korszakot, melyben a két fotós dolgozott.

A konferencia egy nagyszabású projekt része, mely során a kutatások és digitalizálás mellett különböző ismeretterjesztő előadásokat tartanak, valamint egy fotóalbumot is készítenek a Móra Ferenc Múzeum Liebmann- és Enyedi-gyűjteménye kapcsán.

(Móra Ferenc Múzeum)

Fotó: Frank Yvette