Biztonságra gyúrnak a fitnesztermek látogatói

Ország
Koronavírus

Soha nem volt még ilyen fontos a fertőtlenítés a hazai fitnesztermekben, mint idén. A koronavírus-járvány harmadik hullámát követően megnyitó edzőtermek közül például az Oxygen Fáy-ban a látogatók többsége – a cég nyári közvélemény-kutatása alapján – az 5-ös skálán 4,84-re értékelte a vállalkozás egészségügyi biztonsággal kapcsolatos törekvéseit. A 3 ezer négyzetméteres komplexum látogatói közül 422-en a helyszínen formáltak véleményt az Oxygen járványmegelőzési törekvéseiről, az e-mailben visszajelzőkkel együtt közel 90 százalék feletti mutatóval ismerve el a cég Covid-politikáját.

Angyalföld legnagyobb fitneszcentrumában a „békeidőkben” 11 ezer fő fordul meg. Covid-járvány ide vagy oda, idén nyáron is arányosan csaknem annyian látogattak el a heti 83 csoportos órát kínáló intézménybe, mint 2019-ben ugyanekkor. A fenti számok a cég tulajdonosa szerint azt üzenik, hogy a koronavírus-járvány idején sem tunyultak el a magyarok, de már más szempontok szerint mozognak, mint korábban. A fogyni és sportolni vágyók körében napjainkra felértékelődött a biztonságos edzőtermi munka jelentősége.

Ha látom, hiszem!

„Még a Covid-vírusnak híre-hamva sem volt, amikor a Fáy utcában található edzőtermünk épült. A fitnesz- és wellnessközpont kezdettől fogva olyan környezetet kínál a vendégeknek, ahol a legkisebb az esélye bármilyen betegség elkapásának” – mondja Tóth Tamás, az Oxygen Fáy ügyvezető tulajdonosa, aki egy 10 fős takarító csapat segítségével napi 24 órában gondoskodik arról, hogy ne csak az edzőterem nevében szerepeljen az oxigén.

A cég saját körben végzett felmérése és az iparági visszajelzések egyaránt azt mutatják, hogy a rendszeresen sportoló 2-3 millió magyar honfitársunk a járvány kezdete óta óvatosabban dönt arról, hogy beltéri edzést válasszon-e magának. Ennek az attitűdnek az eredménye az is, hogy 2021 nyarán harmadával nőtt az Oxygen Fáy látogatóinak a száma. Ennyire nagy vendégkörbővülésre korábban soha nem volt példa ugyanitt. Pláne nem a nyári időszakban.

Takarítás 0-24-ben!

„Nagyon érdekes tendenciákat látunk. Nekünk a Covid után vissza nem térő vendégeink 25 százaléka úgy nyilatkozott, hogy inkább a szabadtéren, másoktól távol kezdi meg az edzést. Ezzel párhuzamosan viszont azt is tapasztaltuk, hogy óriási az érdeklődés az olyan fitnesztermek iránt, amelyek nem csak szavakban, de tettekben is bizonyítják a makulátlan környezetet” – fejtette ki Tóth Tamás, aki a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének alelnöki tisztét is betölti.

Belső keringtetés helyett a természetből jön a levegő

A Fáy utcában található komplexum népszerűségének a titka az, hogy a főváros szívében négy fal között biztosítanak olyan környezetet, mint amilyen a szabadtéren elérhető. Itt ugyanis állandóan 22 Celsius-fokos hőmérséklet fogadja a látogatókat. Autós hasonlattal azt is mondhatnánk, hogy az Oxygen Fáy-ban a „kocsi” nem a belső keringtetésen van, hanem kívülről kapja az utánpótlást a légkondicionáláshoz. Mindez a számok nyelvén azt jelenti, hogy három szűrőn át óránként 36 ezer (!) köbméter friss levegő érkezik az Oxygen központba. Ez az érzékeltetés kedvéért annyit jelent, mintha egy hagyományos focipályát 6 méter magasan tiszta levegővel, azaz oxigénnel terítenénk be.

Aki nem hiszi, járjon utána!

A népmesék végéről ismert szófordulat az Oxygen Fáy esetében is helyénvaló. A fitneszcentrum szakemberei ugyanis arra biztatnak mindenkit, hogy a saját szemével győződjön meg arról: náluk biztonságosan lehet sportolni, legyen szó az izmok növeléséről vagy éppen a felszedett kilók ledobásáról.