Fekete Dávid

Börtönben marad Fekete Dávid

Ország

Döntött a bíróság: börtönben marad az egykori megasztáros, Fekete Dávid.

Sordöntő nap volt ez Fekete Dávid számára, az is kiderült ma, végre láthatja-e gyermekeit. Letartóztatását azonban ismét meghosszabbították, Fekete Dávid nem kerülhet házi őrizetbe, így nem találkozhat ikerfiaival. Január 6-ig biztosan rács mögött marad.

Vasalt, fehér ingben érkezett a bíróság épületébe Fekete Dávid, mégis jól látszott rajta, hogy megtörte a a börtönben eltöltött fél év. Az arca megviselt, a tekintete fáradt és komor volt – írja a Blikk.

A lap helyszínen tartózkodó munkatársa az is észrevette, hogy a volt énekes kikerekedett az elmúlt hónapok alatt. Dávidról édesanyja gondoskodik, ahogy tud: pénzt küld neki a börtönbe és a tárgyaláson viselt ruháját is ő készítette elő.

A szép ruha azonban nem volt elég ahhoz, hogy a bíró megenyhüljön. A tárgyalás után a bírósági sajtószóvivő elmondta, hogy a személyi szabadság korlátozása továbbra is indokolt a volt énekes esetében.

Változatlanul fennáll annak a veszélye, ha szabadlábra helyeznék, akkor elérhetetlenné válna a hatóságok elől, megszökne vagy elrejtőzne figyelemmel a személyi körülményeire, meg a terhére való cselekmények jelentős tárgyi súlyára. Itt kiemelte a bíróság, hogy a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 év szabadságvesztés, de ez a tétel a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa 15 év.

Fekete Dávidot több mint százmillió forintos tartozást felhalmozó sikkasztással, csalással és közokirat-hamisítással vádolják.