L. Simon László

L. Simon László volt fideszes államtitkár rácsodálkozott a “világszínvonalú” magyar egészségügyre: nem fogadta a háziorvos az édesanyját

Ország

L. Simon László, a Fidesz korábbi államtitkára (jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója) nagyon kiakadt a háziorvosi szolgáltatásra – szúrta ki Kunetz Zsombor egészségügi elemző,-szakértő, -rendszerfejlesztő.

Mint közösségi oldalán írja, 72 éves, Gárdonyban élő szívbeteg édesanyja felhívta háziorvosát, mert vélhetően tüdőgyulladást kapott, és egyedül fekszik otthonában. Az orvos viszont figyelmeztette a nénit: „nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.”

L. Simon exállamtitkár azt már nem tette hozzá, a szabályokat a magyar kormány hozta két évvel ezelőtt, és az általa lejáratni próbált háziorvos a jelenleg is érvényben lévő protokoll szerint járt el. A fideszes politikus inkább nevén nevezi az orvost, hátha ellene tudja hergelni követőit. A kommentek alapján ez nem igazán jött neki össze.

A jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó L. Simon még sztorizgatott egy kicsit posztja végén:

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!”

Vicces, amikor egy Döbrögivel szembejön a valóság.

L. Simon László időközben sunyi módon törölte a posztot, de az internet természetesen most sem felejt: