Balesetet okozott, majd kábítószerrel is lebukott a debreceni fiatalember

Rendőrség

A berettyóújfalui rendőrök 2019. június 27-én 21 óra körül intézkedtek egy baleset helyszínén a 47-es számú főúton. A nyomozás adatai szerint egy 22 éves debreceni férfi meg akart előzni egy buszt, azonban rosszul mérte fel a távolságokat és személyautójával frontálisan nekiütközött egy szemből érkező kamionnak. A férfi és utasa is megsérültek.

Az egyenruhások helyszínelés közben fóliába csomagolt kábítószergyanús növényi származékot találtak az autóban, így a férfit később nem csak közúti baleset gondatlan okozása miatt, hanem kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a rendőrkapitányságon. A gyanúsított elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és beismerte azt is, hogy az övé volt a járműben talált marihuána.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit, illetve azt, hogy a férfi kábítószer hatása alatt vezette-e a járművét. A Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai a kábítószer birtoklása vétség miatt folytatott nyomozást befejezték vele szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.