Szomorú lány, zaklatás

Letartóztattak Pécsen egy férfit, mert összevert és kifosztott egy nőt, akit meg akart erőszakolni

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2023. február 14-én elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra szexuális erőszak bűntette, testi sértés bűntette és kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2022. február 11-én, az esti órákban a gyanúsított megjelent a sértett nő és élettársa ingatlanánál, ahol az udvaron az idős sértett nőt szexuális cselekmény végzésére szólította fel. A sértett ezt megtagadta, a gyanúsított erre kirángatta a nőt az udvarról, több alkalommal megütötte, fojtogatta, ruházatától részben megfosztotta, mindezt abból a célból, hogy vele közösüljön, azonban ez nem sikerült neki. A gyanúsított végül felhagyott a szándékával, a sértett nőt a kertkapuhoz vonszolta és közölte a sértett élettársával, hogy a sértettet a ház előtt találta ebben az állapotban.

A sértett a gyanúsított bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló, az arc és agykoponya zúzódásos sérüléseit, közvetve agyi infarktust szenvedett el, a bal oldala lebénult.

A gyanúsított a sértett állapotát kihasználva jogtalanul eltulajdonította a nő mobiltelefonját, melyet a gyanúsított lakóhelyén lefoglaltak.

A gyanúsított a terhére rótt súlyos bűncselekményeket próbára bocsátás hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elérhetetlenné válna, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

Kép: illusztráció.