Loki: pozitív a Pécs elleni mérleg

Sport

Szombaton 53. alkalommal mérkőzik meg egymással az NB I-ben a DVSC és a PMFC.

A Loki és a Pécs szombaton 53. alkalommal csap össze a legmagasabb osztályban. A mérleg 20 debreceni siker, 14 döntetlen és 18 vereség. A gólarány 62-54 a mieink javára.
A két csapat 1960. szeptember 18-án találkozott először egymással az élvonalban, akkor a PMFC elődje, a Pécsi Dózsa 1-0-ra nyert Debrecenben, míg tavasszal 3-1-es vereséget szenvedett a Loki Pécsett.

Csapatunk ebben az idényben kiesett, így két évet kellett várni az újabb DVSC-Pécs párharcra: 1962. augusztus 12-én a piros-fehérek az abszolút újonc Nagykaposi Elemér és Somodi Ferenc vezérletével értékes pontot raboltak a Mecsekaljáról (0-0), ugyanakkor Debrecenben megint nem sikerült nyerni, 4-2-re kaptak ki a hajdúságiak a tavaszi idényben. Az MLSZ 1963-ban átszervezte a bajnokságot, és áttért a tavaszi-őszi rendszerre és csak egy fél idényt játszottak a csapatok, a Loki Pécsett kikapott 2-1-re, és ki is esett az élvonalból, ahová csak 15 év után tért vissza, amikor is végre megszületett az első Pécs elleni diadal: a piros-fehérek 2-1-re nyertek Mecsekalján.

Részletek a dvsc.hu-n.