DEAC-Sopron

Sikert sikerre halmoz a DEAC

Sport

Fontos győzelmet arattak a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdázói és női futsalosai. Sikerrel búcsúztak a hazai közönségtől a labdarúgók és a kézilabdázók. Az amerikaifutball-csapat pontokkal térhetett haza – írja a Debreceni Egyetem.

Kosárlabda
Kőkemény mérkőzésen kilenc pontos, 88-79-es győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Sopron felett a két gárda negyedik mérkőzésén, így 3-1-es összesítéssel lezárta a párharcot. A Debreceni Egyetem alakulata ezzel az ötödik helyért játszhat majd a Szolnoki Olajbányász ellen.

Futsal
A DEAC női futsalosai vasárnap délután a DESOK-ban megkezdték a TFSE elleni bajnoki finálét. A Magyar Kupa elődöntőjében már találkoztunk a fővárosiakkal, akkor büntetőkkel jutottunk tovább. A történelem ma ismételte magát, ugyanis a rendes játékidő és a hosszabbítás 2-2-es döntetlen zárult, így ezúttal is hatosokat követően dőlt el az összecsapás, a DEAC javára. A három győzelemig tartó párharc jövő vasárnap a TFSE otthonában folytatódik.

Labdarúgás
A Hatvan látogatott a Dóczy utcai Sportcampusra vasárnap délután az NB III. Keleti csoportjának utolsó előtti, 37. fordulójában. A találkozót a csereként beállt Jankelic Iván 53. percben szerzett góljával a DEAC nyerte 1-0-ra.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói szombat este a mostani idényben utoljára léptek pályára a DESOK-ban, az ellenfél az a Veszprém volt, amely Mándi Norbert vezetőedző szerint a másodosztály leggyorsabb együttesének számít. Ez be is bizonyosodott, viszont a mieink nagyon szervezetten kézilabdáztak, és végül 31-28-as győzelmet arattak.

Amerikai futball
Megszerezte első győzelmét a DEAC amerikaifutball-csapata a Divízió I-es bajnokságban. Együttesünk 14-0-ra nyert a Football Armoury Cowbells II ellen Budapesten, a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Rögbi
A Debreceni Egyetem rögbicsapata nyerte a 2022/2023-as másodosztályú 15-ös bajnokságot, így esélye nyílt, hogy a következő idényt a legmagasabb osztályban kezdje. Ehhez a május 20-án rendezendő rájátszást sikerrel kell vennie a Kecskemét ellen. A találkozót a Kincsem Park-Budapest Rugby Centerben játssza le a két együttes.