DVSC-Alashkert

Megvan a továbbjutás! DVSC-Alashkert 1-2 (2-2) – büntetőkkel: 3-1

Sport

Idegenbeli 1-0-s sikere után kedvező helyzetből várta a DVSC az örmény Alashkert elleni Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának visszavágóját Debrecenben.

Megvan! A DVSC a büntetőpárbajt 3-1-re megnyerte, így a Konferencia-liga 3. selejtezőkörében az osztrák Rapid Wien ellen játszhat.

A büntetőpárbaj:

A vendégeknél hárman is hibáztak, Megyeri Balázs kétszer is hárított, a Loki tizenegyeslövőinek (Bódi, Mance, Bárány) viszont nem remegett meg a lába.

Megyeri Balázs
Megyeri Balázs, a Debrecen kapusa tizenegyest véd a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC – Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. A története 100. európai kupamérkőzését játszó Debrecen tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást az örmény csapat ellen. MTI/Derencsényi István

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Debreceni VSC-Alashkert Jereván (örmény) 1-2 (0-1, 1-2, 1-2, 1-2) – 11-esekkel: 3-1

Debrecen, 10 708 néző, v.: Robert Schröder (német)
gólszerzők: Dzsudzsák (77.), illetve Usztyinov (19.), Mimito (67.)
piros lap: Kutalia (87.)
sárga lap: Romancsuk (63.), Bárány (84.), illetve Racines (24.), Carrillo (49.), Fataj (88.), Flores (90.), Gareginjan (112.), Voskanjan (124.)

Továbbjutott: a Debreceni VSC, 2-2-es összesítéssel, hosszabbítás után, 11-esekkel.

DVSC:
Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romancsuk, Manrique (Oliveira, 117.) – Loncar (Mance, 99.), Lagator – Szécsi (Domingues, 73.), Dzsudzsák, Kiziridisz (Bódi, 65.) – Do. Babunski (Bárány, 63.)

Alashkert:
Cancarevic – Usztyinov, Carrillo (Jedigarjan, 108.), Voszkanjan, Muzek – Flores (Mensah, 89.), Vbejmar (Gareginjan, 83.), Hurcidze (Grigorjan, 106.), Mimito, Racines (Fataj, 60.) – Agdon (Kutalia, 60.)

Lendületesen kezdte története 100. európai kupamérkőzését a Debrecen, előbb Dzsudzsák lőtt veszélyesen messziről, majd a balhátvéd Manrique kis híján mindenkit átvert azzal, hogy középre nézett, de beadás helyett éles szögből a kaput vette célba, a labda azonban az oldalsó kapufán csattant.

A vendégek bő negyedóra után érkeztek meg a meccsbe, és meg is szerezték a vezetést, Megyeri ugyan elsőre még védte a lövést, de a szöglet után az örményeknek sikerült betalálniuk. Ettől kicsit össze is zavarodott a Debrecen, amely csak Dreskovic mentésének köszönhetően nem került kétgólos hátrányba.

Dzsudzsák Balázs DVSC
Mateo Muzek, az örmény Alaskert (b) és Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC – Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. MTI/Derencsényi István

A fordulást követően óriási fölénybe került a házigazda magyar csapat, a vendégek a félidő közepéig szinte a félpályát sem lépték át, egy debreceni védelmi hibát azonban rögtön kihasználtak és kétgólos előnyre tettek szert.

A Debrecen tíz perccel később törte meg a jeget a kapitány Dzsudzsák Balázs révén, de a nyolcperces hosszabbítás ellenére sem esett már gól a rendes játékidőben, pedig a vendégek ekkor már tíz emberrel futballoztak.

A ráadásban a debreceni közönség talán már most láthatta a szezon legnagyobb kimaradt helyzetét: előbb Bódi három méterről fejelt a keresztlécre, a kipattanó labdát pedig a gólvonaltól 20 centire álló Mance egyszerűen nem találta el. A 118. percben az egy perccel korábban csereként pályára lépő Oliveira is meccslabdát rontott, így jöhettek a 11-esek. A hazaiak kapuját védő Megyeri Balázs két különpárharcot is megnyert, ráadásul a második vendéggólt szerző Mimito is hibázott, ezzel pedig eldőlt az összecsapás.

——————————————————————————————————————————————————————-

120. perc: a hosszabbítás nem hozott gólt, jönnek a tizenegyesek.

Vége a rendes játékidőnek, 100 percnyi játék után sincs döntés, 2×15 perc hosszabbítás következik.

II. félidő

87. perc: esélyt kap a Loki. Kutalia csúnyán felvágta Dominguest, piros lap! A Loki emberelőnyben harcolhatja ki a továbbjutást. Az örmények brutális időhúzásba kezdenek, füttyszóval jutalmazza a debreceni közönség.

77. perc: Domingues az alapvonal előtt még középre kanyarította a labdát, amely megtalálta Dzsudzsák Balázst. A Loki csapatkapitánya 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, ezzel 1-2, összesítésben pedig egyenlített a Loki (2-2). Izgalmas lesz a vége.

68. perc: bár a Loki összeszedettebbnek tűnt a szünet után, és többször is veszélyeztetett, a 68. percben ismét az örmények szereztek gólt. Kutalia szerzett labdát, aki jó ütemben ugratta ki Mimitót. A bissau-guineai játékos 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-2.

Összesítésben kiesésre áll a Loki, 2-1 most már az Alashkertnek.

I. félidő

A 18. percben megszerezték a vezetést az örmények, egy bal oldali szögletet követően Usztinov megelőzte a debreceni védőket és Megyeri kapujába fejelt. 0-1, és ezzel összesítésben 1-1 az állás.

dvsc-alashkert
Agdon, az örmény Alashkert (b) és Meldin Dreskovic, a Debreceni VSC játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC – Alaskert visszavágó mérkőzésén a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. MTI/Derencsényi István

Az első félidőben alaposan meglepte a DVSC-t az előző találkozóhoz képest óriási javulást mutató örmény csapat. Kiegyenlített párharc folyik a pályán, ami – tekintve, hogy a Loki játszik idehaza – az Alashkert felkészülését dicséri. A nézőtérről szórványos füttyszó is hallatszott, de a szurkolók többsége bízik abban, hogy Blagojevic mester rendezi a sorokat a félidőben.

Közben a Kecskemét a hosszabbítás utolsó percében kapott góllal kikapott Rigában, így búcsúzott a Konferencia-ligától.