Figyelmeztető előrejelzés hétfő éjfélig

Uncategorized

Ma délutántól, estétől északnyugaton és esetleg északkeleten kialakulhat egy-egy zivatar viharos (60-75 km/h) szél kíséretében.

Az előttünk álló éjszaka az ország északi felében helyenként valószínű zivatar kialakulása. Zivatar környezetében néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~20-25 mm) és szélerősödés (40-55 km/h) valószínű.

Az éjszaka második felétől megnövekszik a felhőzet, és kisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon, nagyobb eséllyel a főváros, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében lehetnek helyenként záporok, zivatarok, néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~20-25 mm) és szélerősödés (40-55 km/h) valószínű. Debrecen térségében is érvényesülhet mindez.

Hétfőn a reggeli óráktól az éjféli órákig szórványosan számíthatunk zivatarokra viharos (60-80 km/h) szél és lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-25 mm) csapadék kíséretében. A délutáni órákban kiemelten az Észak-Alföld térségében, illetve a Dunántúl nyugati és középső területein egy-gy helyen 80-90 km/h feletti széllökés, felhőszakadás (> 25-30 mm) és jégeső (2 cm körüli esetleg efeletti átmérővel) is kialakulhat. Hétfőn a késő esti, éjféli óráktól a Dunántúl déli részén zivatarokhoz ismételten nagyobb valószínűséggel társulhat majd felhőszakadás (> 30-35 mm).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, északon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország északi felén 23 és 27, déli felén 27 és 30 fok között várható.