Szeged, Posta, csomag átvevő autómata, csomag, MPL

A postás egyszer sem csenget

Uncategorized

Szomorú látni, hogy a vidékbarát kormány egymás után csökkenti le az állami szolgáltatásokat legyen szó akár vasúti közlekedésről akár posták szolgáltatásairól. Az elmúlt télen a magas rezsire hivatkozva zártak be országszerte postahivatalokat, csökkentették az amúgy sem túl széles szolgáltatási szintet.

Tavaly már láthatóan véget ért a posták vegyesbolt jellege, ahol a csokitól a sorsjegyen át, minden volt. Idén aztán jött az újságok kivonása és még ki tudja mi következik. A korábbi vitrinek üresek. A posták egyhangúak. Mondhatnánk, hogy ez a profil tisztítás a megmaradt szolgáltatások javulását hozza, de nem. A postások továbbra sem csengetnek be, ha ajánlott küldeményt visznek. Arról meg senki se álmodjon, hogy hétvégén is lesz levél-csomagkézbesítés. Japánban naponta kétszer jár a postás. Dániában hétvégén diákok a postások. Csak akarat kérdése lenne itt is.

Az évekig kényelmes monopóliumot élvező Magyar Posta láthatóan nehezen veszi fel a versenyt a multi gyorspostákkal, de még a nagy webshopos cégekkel is. Gyakorlatilag már minden településen lennie kellene MPL pontnak, ha már a posták megszűntek is. Ugyanitt lehetnének automaták is, amiken csekkeket lehet befizetni, pénzt lehet felvenni-befizetni. De ez valahogy nem érdekli a Postát, ahogy a kormányt sem. Így nem csoda, hogy ezek a falvak nem vonzóak és elnéptelenedésre vannak ítélve, ha az állami cégeken múlik a sorsuk…