Hatalmas botrány – Will Smith megütötte Chris Rock-ot az Oscar színpadán!

Világ

Az Oscar-jelölt világsztár egy darabig mosolygott a viccen, de aztán elpattant a húr, felment a színpadra és megütötte Chris Rock-ot, aki a Legjobb Dokumentumfilmek kategóriáját konferálta fel éppen a szokásos, csípős akadémia viccek közepette. 

A jelenet rendhagyó az Oscar történetében és már folynak a találgatások, hogy milyen következményekkel fog járni az incidens Will Smith számára. A Richard királyért kicsivel később Oscar-díjat elnyerő Will Smith a beszédét könnyek között mondta el és elnézést kért a meggondolatlan cselekedetéért az Amerikai Filmakadémiától.

Ettől függetlenül a találgatások már megkezdődtek, mert a világsztár számolhat azzal, hogy az Akadémia visszavonja az Oscar-díját, de elképzelhető, hogy a törvény szerint is felelni kell cselekedetéért.

Will Smith egyébként azt vette rendkívül rossz néven, hogy a prezenter a feleségén élesítette a nyelvét. Ami ez után történt az egészen elképesztő: Will Smith felment a színpadra és ököllel arcon ütötte Chris Rock-ot. A díjátadó konferanszié egyébként nem esett ki a szerepéből és  egy pillanatnyi meghökkenés után profiként folytatta a showt, hozzátéve, hogy bizonyára Will Smith az Oscar-ok egyik legemlékezetesebb jelenetét hozta össze. Will Smith ezután sem tudta magát fékezni, és válogatatlan szavakkal kiabált fel ülőhelyről a színpadra, azt kiabálva Chris Rock-nak, hogy hagyja ki a feleségét az élcelődésből. Ezt már az élő adást közvetítő ABC csatorna hang nélkül mutatta.

Ezután kétes érzéseket váltott ki mindenkiből, hogy Will Smith nyerte el az Oscar egyik legkielmeltebb kategóriájának, a Legjobb Férfiszínésznek járó díjat. Will Smith egyébként elképesztő iramban menetelt az Oscar-felé, egészen úgy tűnt eddig a kínos pillanatig hogy ez az ő éve Hollywood-ban. Két héttel ezelőtt megnyerte az alakításáért a  – szakmai körökben egyik legrangosabb díjként számon tartott –  Critics Choice Award-ot, de ősszel országos turnén volt életrajzi könyvével, amely hatalmas sikerrel zárult. A National Geographic tudományos sorozatának is a celbrity házigazdája volt – így most azt gondolhatjuk, hogy egy tollvonással húzta keresztbe az elmúlt évek kemény munkáját.

Az biztos, hogy Will Smith komoly magyarázattal és mély bocsánatkéréssel fog tartozni a rajongók, az Akadémia és Chris Rock felé is. A videó megjelenése után komment lavina indult el az online felületeken, ahol a kommentelők legnagyobb része természetesen elítélte Will Smith cselekedetét. Valaki például azt írta, hogy “ Az idei Oscar nagyon kedvező színben tüntette fel a fekete művészeket, amelyet Will Smith egyetlen gesztussal tönkretett.”

– Vida Virág –

Fotó: Instagram/oscars.awards.2.0.2.2