Látogatórekord az idei DExpo-n

Egyetem

Rekordot döntött a látogatók száma az idei DExpo-n, amelyen több mint 4500 érdeklődő tájékozódott arról, mit kínál hallgatóinak a Debreceni Egyetem.

A november 19-20-i kétnapos program – amelyet idén már kilencedik alkalommal rendezett az intézmény – célja, hogy megmutassa az érdeklődő középiskolásoknak, milyen lehetőségek várják őket az intézményben, ha Debrecenben szeretnének továbbtanulni. Az idei DExpo-n 4576 érkezőt regisztrált a szervező Alumni Központ.

– A Debreceni Egyetem rendezvényén természetesen a saját képzéseink népszerűsítése a cél, de emellett fontos feladatunk, hogy a magyar felsőoktatás egyik kiemelt intézményeként a felvételivel kapcsolatos teljes körű, hiteles tájékoztatást is adjunk – fogalmazott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A rendezvény mindkét napján délelőtt a kari tájékoztatók mellett órákra, előadásokra is bejuthattak a középiskolások, akiket pedig a tanórákon kívüli elfoglaltságok is érdekeltek, megtudhatták, mit kínál a könyvtár, milyenek a kollégiumok, hogyan lehet az egyetem saját fejlesztésű, DExam nyelvvizsgáját letenni, milyen problémákat tudnak orvosolni a Mentálhigiénés Központban, mit kínál az osztatlan tanárképzés, milyen ösztöndíjak közül választhatnak a külföldi tapasztalatokra vágyók és miben tud segíteni az egyetem tehetséggondozó programja, a DETEP. Pályaorientációs előadás is segített a bizonytalankodóknak, emellett a szervezők a szülőket is várták, akik a diákélet finanszírozási oldaláról kaphattak tájékoztatást.

– Az ország szinte valamennyi megyéjéből érkeztek érdeklődő középiskolások, akiket idén több szülő és pedagógus is elkísért. Bár az egyetem vonzáskörzete elsősorban Észak-kelet Magyarország, örömmel láttuk, hogy az érdeklődés nem állt meg az országhatárnál, sokan érkeztek Ukrajnából, Szlovákiából és Erdélyből is – tudta meg az unideb.hu Rőfi Mónikától, az Alumni Központ vezetőjétől.

unideb.hu