Elstartolt a Maradj Otthon! fesztivál

Egyetem

Debreceni Egyetemhez kötődő Campus Fesztivál, valamint a Hall, a Lovarda és a Víztorony is csatlakozott a virtuális Maradj Otthon Fesztiválhoz. A fiataloknak így otthonukban sem kell lemondani a szórakozásról, mert a virtuális térben lesznek a koncertek, klipek, bejelentkezések.A koronavírus-járvány miatt aki csak teheti, otthon tölti mindennapjait, és ez várhatóan még jónéhány hétig így is marad. A Debreceni Egyetemen majdnem 30 ezer hallgató tért át mától a távoktatásra. A szórakozóhelyek bezártak, a közeljövőben esedékes koncertek elmaradnak. Ezért több mint 50 hazai fesztivál, klub, számottevő koncerthelyszín (közöttük a Debreceni Egyetemhez kapcsolódó Campus Fesztivál, valamint a Hall, a Lovarda és a Víztorony) összefogott, és elindították a virtuális Maradj Otthon! fesztivált. Arra kértek fel több mint 100 hazai zenekart, zenészt és énekest, hogy a következő hetekben, hónapokban egy erre a célra létrehozott Facebook-oldalon előre rögzített, vagy élő koncertekkel, klipekkel, közönségtalálkozókkal, hétköznapjaikról szóló kis videókkal tartsák a kapcsolatot a közönséggel, így téve könnyebbé az otthonmaradást.

Debreceni részvétellel

– Tartalom-előállítóként és -indukálóként, vagyis szervezőként is igyekszünk hozzájárulni a Maradj Otthon! fesztivál sikeréhez. Első körben meglévő felületeiken igyekszünk minél több emberhez eljuttatni a szóban forgó oldal hírét – mondta el a hirek.unideb.hu kérdésére Süli András, a debreceni egyetemisták körében közkedvelt Hallt, a Lovardát és a Víztornyot működtető, valamint a Campus Fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. programigazgatója.

A helyi fellépőkről szólva hozzátette: hamarosan hozzálátnak a debreceni és környékbeli zenészek, művészek felkéréséhez, az időpontok egyeztetéséhez. Ezen túlmenően archív tartalmakat is igyekeznek majd a Maradj Otthon! fesztivál rendelkezésére bocsátani.
Sztárok sorozatban

A virtuális fesztivál első fellépője Rúzsa Magdi volt, aki szombat kora este a Most élsz című dalt énekelte el Szakos Krisztián gitárkíséretével egy bérház üres gangján. Az oldalon ezen kívül például már látható Járai Márk saját lakásából közvetített koncertje, a Bagossy Brothers Company tavalyi, Fishing on Orfűs fellépése, az Irie Maffia és a Follow The Flow új, közös klipje, valamint Ákos nyilvános próbája. A bezártságot enyhítő Maradj Otthon Fesztivál oldalt azért is érdemes lesz követni, mert ezek mellett hétfőn este 7-től például Majka ad élő koncertet, kedden pedig a Lovasi Andrással a Petőfi Irodalmi Múzeumban készülő beszélgetést teszik képben és hangban is elérhetővé. A minden napra sok érdekességet ígérő kezdeményezés munkatársai társadalmi munkában dolgoznak. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogadnak el.

Sajtóiroda